[MK2] światła przeciwmgielne
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
Oryginalnie przednie halogeny nie mają przekaźnika, zasilane są wprost z wyłącznika.
- naprawa, odnowa i budowa od podstaw wiązek elektrycznych (także clean look);
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.
oryginalne reflektory główne też nie mają, dlatego powstała porada jak założyć przekaźniki, do halogenów zresztą też, tylko strona coś nie bangla. Straty napięcia bez przekaźników na ref. gl. wyniosły u mnie ok 1,8V, to sporo. Oszczędzanie wyłącznika to druga korzyść.Lipek81 pisze:Oryginalnie przednie halogeny nie mają przekaźnika, zasilane są wprost z wyłącznika.
- bomberxl
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
Zamotałeś mnie,poproszę,jak krowie na rowie......piotr2 pisze:jesli tam niema przekaznikow to niech te pojawiajace sie 12V zasila cewke przekaznika a wez z aku plus i przez styk daj do zarowki zasilanie
no to nareszcie necik w domu i przepraszam za nie uzywanie polskich liter z powodu ich braku :-)
Przekaźni to wyłącznik elektromagnetyczny. Kabelkami fasbrycznymi zasilasz cewkę, a przewód który będzie zasilał halogeny pociągnij z aku +, do przekaźnika, i z przekaźnika do hal.bomberxl pisze:piotr2 napisał/a:
jesli tam niema przekaznikow to niech te pojawiajace sie 12V zasila cewke przekaznika a wez z aku plus i przez styk daj do zarowki zasilanie
Zamotałeś mnie,poproszę,jak krowie na rowie......