mk3 Faluje po dłuższej jeździe
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Jacenty85
- Forum Master

- Kontakt:
mk3 Faluje po dłuższej jeździe
Witam! Mialbym małe pytanko do was. Czy możliwe jest żeby auto samo przyspieszało sobie zapłon po dłuższej jeździe. Otóż w praktyce mam taki problem. Mój Golf kiedy się toczy na luzie ma leciutko podniesione obroty-pytalem serwisanta w tym modelu to norma ale kiedy się zatrzymam obroty zaczynają skakać góra dól w zakresie od 500 do 900. Nie ma tego kiedy samochód przejedzie 13 kil dzieje się dopiero po około 30 kil ciąglej jazdy. Ale kiedy mam włączone światła opisany problem nie występuje albo bardzo żadko.Dopiero jak zgasze zaczynają się te skoki. Napięcie badałem i jest ok. Co o tym sądzicie. I powiedzcie mi czy cewka (moduł) ma coś do przyspieszenia zapłonu?Czy to moze przepustnica, czy choćby czujnik halla. Dodam jeszcze że jadąc ze stałą prędkością auto potrrafi delikatnie przerywać zdarza sie to sporadycznie. Czekam na wszelkie sugestie z góry wam dzięki.a i jeszcze dodam że zaplon mam ustawiony serwisowo.