MK2 powietrze w przewodzie hamulcowym prawego tylnego koła

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
stonefree
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

MK2 powietrze w przewodzie hamulcowym prawego tylnego koła

Post autor: stonefree » wt paź 31, 2006 22:57

Witam wszystkich.Mam mały problem z hamulcami,Otóż niedawno,chyba około roku temu zmieniłem korektor hamowania na nowy,jakiś włoski.Wszystko było cacy,ale ostatnio chciałem zmienić płyn hamulcowy i okazuje się ,że z prawego tylnego odpowietrznika walą niesamowite ilości powietrza.co ciekawe w lewym przednim ( ta sama sekcja? ) tego powietrza nie ma, a w prawym przednim i lewym tylnym wszystko jest super.Objaw jest taki,że pedał robi sie wyższy przy drugim wciśnięciu hamulca.Niegdzie nie widać wycieku płynu!Nie sciągłalem jedynie bębna.Czy jes mozliwe,zeby układ łapał powietrze a nie puszczał tym samym przeciekiem płynu?Pompą też chyab powietrza nie bierze bo to z przedniej sekcji?Pomóżcie!

Awatar użytkownika
vwarek
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Auto: Bora
Silnik: AQN

Post autor: vwarek » śr lis 01, 2006 01:32

stonefree pisze:Nie sciągłalem jedynie bębna.
No to nie masz pewności, że cylinderek Ci nie cieknie a potrafi bestia się jedynie pocić i zapowietrzyć układ ;)

The quieter you become, the more you are able to hear...

Obrazek

Awatar użytkownika
stonefree
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: stonefree » śr lis 01, 2006 10:53

vwarek pisze:No to nie masz pewności, że cylinderek Ci nie cieknie a potrafi bestia się jedynie pocić i zapowietrzyć układ
Cholera,zmieniałem je w zeszłym roku,ale na jakies italiano.Sciągam ten bębęn i będe oglądał...

[ Dodano: Nie Lis 19, 2006 13:55 ]
No i wylazło. Korektor siły hamowania, w tamtym roku nóweczka włoska za 120 zł tanio kupiłem!A teraz ominąłem wężykami i bedzie spokój.Ciekawe,że nie przeciekał ani grama, a powietrze zasysał.Pozdrówka

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”