Golf 3 filtr powietrza
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Golf 3 filtr powietrza
Siema
Kawałek czasu temu kupiłem mk3 93r ABU 1,6 benzyna.
Niedawno zdjąłem pokrywe filtra powietrza, żeby wymienić wkład na nowy.
Wyciągnąłem stary wkład i patrze, ze do filtra doprowadzane jest powietrze z nadkola "zimne".
I z drugiej strony doprowadzane jest "ciepłe".
A po środku jest taka klapka sterowana linką od silnika, która zatyka raz dolot z ciepłym powietrzem, żeby brał zimne z nadkola, i na odwrót.
A u mnie ktoś tą klapką zatkał dolot z zimnym powietrzem i wkręcił wkręta, zeby klapka cały czas zatykala zimne powietrze.
Przez co mój silnik cały czas ssie ciepłe powietrze.
Czemu ktoś tak zrobił??
Czy to źle że silnik cały czas bierze ciepłe powietrze??
Czy to wpływa na jego osiągi??
Bardzo prosze o jaką kolwiek pomoc w tej sprawie.
Kawałek czasu temu kupiłem mk3 93r ABU 1,6 benzyna.
Niedawno zdjąłem pokrywe filtra powietrza, żeby wymienić wkład na nowy.
Wyciągnąłem stary wkład i patrze, ze do filtra doprowadzane jest powietrze z nadkola "zimne".
I z drugiej strony doprowadzane jest "ciepłe".
A po środku jest taka klapka sterowana linką od silnika, która zatyka raz dolot z ciepłym powietrzem, żeby brał zimne z nadkola, i na odwrót.
A u mnie ktoś tą klapką zatkał dolot z zimnym powietrzem i wkręcił wkręta, zeby klapka cały czas zatykala zimne powietrze.
Przez co mój silnik cały czas ssie ciepłe powietrze.
Czemu ktoś tak zrobił??
Czy to źle że silnik cały czas bierze ciepłe powietrze??
Czy to wpływa na jego osiągi??
Bardzo prosze o jaką kolwiek pomoc w tej sprawie.
- Paweł Marek
- V.I.P.

- marek2907
- VWGolf.pl Killer

- Kontakt:
mi gazownicy takie coś założyli choć zaklinali się że nic nie grzebali przy dolocie. jak tylko to zobaczyłem, wywaliłem draństwo. i moje odczucie silnik ma sporo wieksza moc gdy jest nagrzany.Tak robią gazownicy
[url=http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53320][img]http://i128.photobucket.com/albums/p180/marek2907/forum2.jpg[/img][/url]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
- Paweł Marek
- V.I.P.

jasna sprawa, tak robią. Żonce tak w GTI zrobili. Wywaliłem natychmiast, bo auto szło jakby miało z 80 koni, a nie ponad 100.marek2907 pisze:wywaliłem draństwo. i moje odczucie silnik ma sporo wieksza moc gdy jest nagrzany.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.