Witam to moj pierwszy post na forum. Mam Golfa z 1990 r. silnik 1.3 i. Mam nastepujacy objaw: jade i w pewnym momencie silnik traci moc, naciskam gaz i inic nie reaguje, samochod staje i gasnie musze zapalic go z kluczyka nic nie pomaga redukacja biegu jak sie toczy nic to nie daje i nie odpala. Na wolnych obrotach silnik chodzi i po 30 sekundach gasnie bez zadnego szarpniecia spadku obrtowo gasnie, czsami pomaga przegazowanie ale przewaznie nic nie daje i gasnie. Odpala normalnie z kluczyka. Kolejnym objawem jest szarpanie w trakcje jazdy potrafi szarpnac mocno ze 2 razy. Macie moze pomysl co to moze byc. Silnik ma 200 ty. niedawno zrobione panewki, bedzie wymieniona pompa olejowa bo nie trzyma cisnienia.
Pozdrawiam
[Mk2] Dlawi sie i gasnie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- robal264
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
pompa paliwa ??
w momencie kiedy zgasnie , otworz bagaznikm, sciagnij dekielek ktory ja zaslania i zdejmij weze, przekrec kluczyk i zobacz czy poleci benzyna, albo jak chcesz byc bardziej pewny to wymontuj pompe i podlacz pod aku i zobacz czy pracuje, jak nie to stuknij ja lekko czym np kluczem
a filtry wymieniales ??
w momencie kiedy zgasnie , otworz bagaznikm, sciagnij dekielek ktory ja zaslania i zdejmij weze, przekrec kluczyk i zobacz czy poleci benzyna, albo jak chcesz byc bardziej pewny to wymontuj pompe i podlacz pod aku i zobacz czy pracuje, jak nie to stuknij ja lekko czym np kluczem
a filtry wymieniales ??
-
- Nowicjusz