GX-byl tylko na ke-jetronicu jak masz sonde o kompa to jest ke-jetronic a nie k-jetronic.Tez mam GX z 4 biegowa skrzynia,spalanie w miescie 8lit przy normalnej jezdzie.Robert Raburski pisze:Jeżeli można wtrącić też mam GX-a na K-jetronic i mam sondę i kompa.Mam pytanie jak sprawdzić czy rozdzielacz paliwa jest ok
Jak ulepszyc silnik GX?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
Mam kompa którego nie mogę podłączyć do WAG i na cholere mi on jak nie mogę sprawdzić co go boli.Po raz kolejny spytam jak sprawdzić czy rozdzielacz paliwa dobrze pracuje.Może faktycznie kolega MAREK u dostępni nam swojej wiedzy.I jeszcze pytanie do GTX-a czym wizualnie różni się k-jetronic od ke-jetronic może jakaś mała podpowiedź.Wszyscy wszystko wiecie ale pomóc nie chcecie.Ale mi sie rymneło
MK3 TDI może kiedyś
-
- Mały gagatek
-
- Mały gagatek
Ke-jetronic wizualnie jest prawie taki sam jak k-jetronic, tylko ze w ke-jetronicu masz na podszybiu kompa i w kolektorach sonde lambde i moga jeszcze roznic sie rozdzielaczem paliwa bo w ke-jetronicu ida 2 wtyczki do rozdzielacza a w k-jetronicu nie.Robert Raburski pisze:Mam kompa którego nie mogę podłączyć do WAG i na cholere mi on jak nie mogę sprawdzić co go boli.Po raz kolejny spytam jak sprawdzić czy rozdzielacz paliwa dobrze pracuje.Może faktycznie kolega MAREK u dostępni nam swojej wiedzy.I jeszcze pytanie do GTX-a czym wizualnie różni się k-jetronic od ke-jetronic może jakaś mała podpowiedź.Wszyscy wszystko wiecie ale pomóc nie chcecie.Ale mi sie rymneło
Powracajac do tego ze ci duzo pali to przyczyny nie szukaj w rozdzielaczu paliwa tylko powymieniaj filtry , sprawdz czy wtryski nie leja ,sonde lambde i pozadnie jedz gdzies wyregolowac silnik (zaplon ,sklad mieszanki).
-
- Mały gagatek
No to ja już wiem że mam ke-jetronica bo mam tak jak mówisz.A to że gdy jak rano odpalę auto śmierdzi paliwo to może podawać za dużo paliwa?Potrzebuję dobrego mechaniora do mojego auta a w moich okolicach chyba ciężko o takiego.Pytanie kieruję do szanownego GTX-a.Co jest przyczyną złego odpalania(muszę wcisnąć pedał gazu).A jak już odpali to ciężko wchodzi na obroty.
MK3 TDI może kiedyś
Jak smierdzi paliwem jak odpalasz to moze masz nie szczelne przewody albo go zalewa jakis wtryskiwacz w glowicy lub wtrysk rozruchowy(przy kolektorach ssacych) sie za pozno wylancza.Robert Raburski pisze:No to ja już wiem że mam ke-jetronica bo mam tak jak mówisz.A to że gdy jak rano odpalę auto śmierdzi paliwo to może podawać za dużo paliwa?Potrzebuję dobrego mechaniora do mojego auta a w moich okolicach chyba ciężko o takiego.Pytanie kieruję do szanownego GTX-a.Co jest przyczyną złego odpalania(muszę wcisnąć pedał gazu).A jak już odpali to ciężko wchodzi na obroty.
Druga opcja ze zle odpala to moze sie nie wlanczac wtryskiwacz rozruchowy , ale wtedy by nie smierdzialo paliwem.
-
- Mały gagatek
- WarMachine18
- Ma gadane
- Kontakt:
dokladnie nawet w ksiazce jest przeciesz silnik GX z ftryskiem K-jetronic i KE-jetronic i niewiem poco niektuzy pisza ze byl tylko KE-jetronic, jeszcze jedno ja mam GX na K-jetronic i mam sonde oraz kompa, i jestem penwy ze to K-jetronic bo bylem u mechanika i jak podpieli pod kompa i zalaczyli program ktury obslugiwal KE-jetronic to nic nie dzialalo a niemieli programu do K-jeta.
Danger War Machine Incoming
Nie badz taki pewny.Juz raz tlumaczylem ze ke-jetronik jest sterowany komputerem, a jak masz komputer to niemasz k-jetronika tylko ke-jetronik.Jak nie ma komputera i sondy lambdy to na 100% jest k-jetronik.WarMachine18 pisze:dokladnie nawet w ksiazce jest przeciesz silnik GX z ftryskiem K-jetronic i KE-jetronic i niewiem poco niektuzy pisza ze byl tylko KE-jetronic, jeszcze jedno ja mam GX na K-jetronic i mam sonde oraz kompa, i jestem penwy ze to K-jetronic bo bylem u mechanika i jak podpieli pod kompa i zalaczyli program ktury obslugiwal KE-jetronic to nic nie dzialalo a niemieli programu do K-jeta.
- WarMachine18
- Ma gadane
- Kontakt:
Napweno mam komputer i napweno mam sonde i mam wtrysk k-jetronic, wytlumacz mi czemu po podpieciu komputera byl blad podczas wlaczania KE-jetronic i tak jak kolega pokazuje na zdeiciach mam wniosek jest taki ze musze miec K-jetronic. jezeli mialbym Ke-jetronic to komputer by go wykryl a niepotrafil.
Danger War Machine Incoming