[MK3] Woda w kabinie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK3] Woda w kabinie
Witam !
Jestem na tym forum po raz pierwszy ,i w związku z tym proszę o wyrozumiałość!.
Dzisiaj rano zauważyłem pod dywanikiem kałużę wody. Woda jest tylko pod dywanikiem kierowcy. Auto ma szyberdach i przypuszczam że stąd właśnie woda dostała się jakimś sposobem do kabiny. Czy można jakoś temu zaradzić? i gdzie szukać przyczyny.
Dziękuję z góry za wszelką pomoc.
Pozdrawiam!
Jestem na tym forum po raz pierwszy ,i w związku z tym proszę o wyrozumiałość!.
Dzisiaj rano zauważyłem pod dywanikiem kałużę wody. Woda jest tylko pod dywanikiem kierowcy. Auto ma szyberdach i przypuszczam że stąd właśnie woda dostała się jakimś sposobem do kabiny. Czy można jakoś temu zaradzić? i gdzie szukać przyczyny.
Dziękuję z góry za wszelką pomoc.
Pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony pn paź 30, 2006 15:01 przez limal, łącznie zmieniany 1 raz.
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
- grzechu2410nn
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
-
- Ma gadane
- Kontakt:
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
-
- Mały gagatek
- Christopherek
- Forum Killer
- Auto: Audi a4 b6 cabrio
- Silnik: Bfb
- Kontakt:
napisz pw do djtoma.on u siebie robił taką operację bo też miał kałużę pod dywanikiem
Są-Vw Passat b6 variant 2.0 cbbb i Audi a4 b6 cabrio 1.8t bfb
Były-Vw golf mk3 1.8 aam, Vw golf mk4 1.9 arl, Vw golf mk3 2.0 ady, Vw polo 6n 1.6 ajv,Vw golf mk3 1.8 adz cabrio,Audi a4 b5 avant 1.9 avg, VwNew Beetle 1.8Tawv, Vw New Beetle 1.8T awu,Vw Passat b5fl variant 1.9avf
Były-Vw golf mk3 1.8 aam, Vw golf mk4 1.9 arl, Vw golf mk3 2.0 ady, Vw polo 6n 1.6 ajv,Vw golf mk3 1.8 adz cabrio,Audi a4 b5 avant 1.9 avg, VwNew Beetle 1.8Tawv, Vw New Beetle 1.8T awu,Vw Passat b5fl variant 1.9avf
tylko ze ja musiałem wyjmowac całą deskę bo lało sie z rurki odprowadzającej wodę z szybra - pękła tuz przy wyjsciu z nadwozia od wewnętrznej strony. we dwóch 6 godzin roboty.
Nocne Mary Squad
djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję.
Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
krzysiek1980 pisze:a ja u siebie miałem wywalony wezyk ktory wychodzi na slupku przy zawiasach i tez mi sie woda lala jak glupia wsadzilem i jest git i przy okazii wyczyscilem wszystkie kanaly odprowadzajace wode z szyberdachu
Ja też tak miałem - i stawiam na to . Wg mnie jakby szyber to i siedzenia byłyby mokre. Sprawdź wężyk, końcówka może być zatkana i wywala wodę wewnątrz auta. Polej wodą i patrz czy nie leje się w okolicy bezpieczników.
Rano sprawdziłem i okazało się że szyber jest ok . Woda leje gdzieś spod bezpieczników i nie jest to kapanie tylko leje się ciurkiem. Zauważyłem też że na samym dole przedniej szyby jest coś w rodzaju uszczelki (plastik z gumą na końcu) i nie przylega on ściśle do szyby ale czy z tego powodu może wlewać się woda do środka?.
P.S.
Tak się składa że akurat pracę zaczynam o godz.12.30 w południe i nie mogę na bieżąco sprawdzać w samochodzie waszych podpowiedzi o możliwej przyczynie kłopotu. Wieczorem czytam a nazajutrz rano dopiero mogę co nieco popróbować.
Dzięki wszystkim za pomoc.
Pozdrawiam!
P.S.
Tak się składa że akurat pracę zaczynam o godz.12.30 w południe i nie mogę na bieżąco sprawdzać w samochodzie waszych podpowiedzi o możliwej przyczynie kłopotu. Wieczorem czytam a nazajutrz rano dopiero mogę co nieco popróbować.
Dzięki wszystkim za pomoc.
Pozdrawiam!