[mk2] kilka kłopotów z elektryką
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- maciek.wroc
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
[mk2] kilka kłopotów z elektryką
1. To tak jaki jest schemat do podłaczenia zapalniczki do sam. bo ma m siebie ale nei była podłaczona pod co ją podpiąć ???
2. Nie działa mi tylne podgrzewanie szyby jakieś zwarcie czy co ?? I czym najlepiej spr. to
3. Taki problem ładowałem wczoraj akumulator i dzisiaj chciałem odpalic i lipa tak jak by nie miał ładowania czy co ?? i mi tez się wyswietliła ikonka akumulator to czyli pasek trzeba naciągnać.
2. Nie działa mi tylne podgrzewanie szyby jakieś zwarcie czy co ?? I czym najlepiej spr. to
3. Taki problem ładowałem wczoraj akumulator i dzisiaj chciałem odpalic i lipa tak jak by nie miał ładowania czy co ?? i mi tez się wyswietliła ikonka akumulator to czyli pasek trzeba naciągnać.
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
+ pod bezpiecznik od zapalniczki, a masę pod masęmaciek.wroc pisze:1. To tak jaki jest schemat do podłaczenia zapalniczki do sam. bo ma m siebie ale nei była podłaczona pod co ją podpiąć ???
Najpierw sprawdź czy jest napięcie na wsówkach przy szybie,może konektorek ułamany?Często też łamie się kabelek w gumie między klapą a nadwoziem.Ale równie dobrze może być to wyłącznik,albo banalnie bezpiecznik poszedł.Miernik w łapę i sprawdzajmaciek.wroc pisze:2. Nie działa mi tylne podgrzewanie szyby jakieś zwarcie czy co ?? I czym najlepiej spr. to
To znaczy nie zapalił wogóle?Czy zapalił a kontrolka świeci?maciek.wroc pisze:3. Taki problem ładowałem wczoraj akumulator i dzisiaj chciałem odpalic i lipa tak jak by nie miał ładowania czy co ?? i mi tez się wyswietliła ikonka akumulator to czyli pasek trzeba naciągnać.
- maciek.wroc
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
ale pod jaki bezpiecznik ?? od zaplniczki zadnych kabli nie ma tam wogóle. najlepiej jakiś schemat bezpieczników pod jaki podpiać
A napięcie na tylnią szybe będe musiał spr. własnie.
Ładowałem akumulator wczoraj iu jest na 100 % sprawny. No dzisiaj pod wieczór jezdziłem wróciłem do domu i jeszcze raz poszłem do sam. bo zakładałem wycieraczke. a to spr. i odpalam i nic nie chciał odpalić. i dopiero za 3 razem odpaliłem jak mu dodałem gaz.
A rano to mi wyskoczył własnie znak akumulatora.
I sam nie wiem co jest
A napięcie na tylnią szybe będe musiał spr. własnie.
Ładowałem akumulator wczoraj iu jest na 100 % sprawny. No dzisiaj pod wieczór jezdziłem wróciłem do domu i jeszcze raz poszłem do sam. bo zakładałem wycieraczke. a to spr. i odpalam i nic nie chciał odpalić. i dopiero za 3 razem odpaliłem jak mu dodałem gaz.
A rano to mi wyskoczył własnie znak akumulatora.
I sam nie wiem co jest
VW Passat B5 Virus by DanoSoft 119 KM i 287 Nm viewtopic.php?p=3903908#3903908 NOWE FOTY ZAPRASZAM

MalowanieFelg.com
POLECAM

MalowanieFelg.com
POLECAM
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
W skrzynce jest chyba opisany "ciggaret lighter" ?maciek.wroc pisze:ale pod jaki bezpiecznik ??
Znak akumulatora mówi ci o tym,że nie ma ładowania.I zawsze powinna świecić ta kontrolka,keidy przekręcasz zapłon i gasnąć jak silnik zapali.Jeśli nie gaśnie alternator nie ładuje.Może dlatego aku siada?Albo poprostu aku zdechł ze starości.maciek.wroc pisze:A rano to mi wyskoczył własnie znak akumulatora
- maciek.wroc
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
to mozliwe ze akumulator mi siada i bede musiałwymienić i odrazu alternator wymienie a podpasuje alternator od disla ??
VW Passat B5 Virus by DanoSoft 119 KM i 287 Nm viewtopic.php?p=3903908#3903908 NOWE FOTY ZAPRASZAM

MalowanieFelg.com
POLECAM

MalowanieFelg.com
POLECAM
- Paweł Marek
- V.I.P.

takim torem idąc wymienisz pół auta. Weź chociaż miernik i sprawdź czy ładuje, a jak 20 złotych za sprawdzenie dasz elektrykowi to i tak taniej wyjdzie niż niepotrzebna wymiana. Przecież alternator może być dobry tylko któryś kabel od niego poluzował. Najpierw diagnoza potem leczenie.maciek.wroc pisze:odrazu alternator wymienie
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- maciek.wroc
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
a jak spr. czy rozrusznik działa prawidłowo i alternator ??
COś mam kłopopoty z napięciem paska klinowego tylko się popuszcza jedną srube czy jeszcze jakąś ?? bo odkręcałem dzisiaj tą górna od listwy żebata napinacza. To tez mzoe miec problemu z uruchomieniem sam. ??
COś mam kłopopoty z napięciem paska klinowego tylko się popuszcza jedną srube czy jeszcze jakąś ?? bo odkręcałem dzisiaj tą górna od listwy żebata napinacza. To tez mzoe miec problemu z uruchomieniem sam. ??

MalowanieFelg.com
POLECAM

MalowanieFelg.com
POLECAM
- Paweł Marek
- V.I.P.

popuśiłeś regulacyjną, trzeba jeszcze popoyścić tą na ktorej alternator się obraca przy napinaniu (bardziej do tyłu bliżej silnika) PO naciągnięciu obie dokręć. Jeśli masz naładowany aku to silnik powinien zapalić nawet bez sprawnego alternatora,maciek.wroc pisze:tylko się popuszcza jedną srube czy jeszcze jakąś ??
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
pod zapalniczke powinieneś mieć oryginalną końcówke w instalacji ... musi gdzieś wisieć..poszukaj... no chyba ze ktoś obcioł .. ale po tym też będą ślady w postaci zaizolowanych dwóch kabli gdzieś luzem wiszących (brąz i czerwień jak sie nei myle)
jeśli chcesz zrobić sam instalacje to :
auto do '89 pod bezpiecznikiem nr3 (15A)
po'89 bezpiecznik nr 22 (10A)
jeśli chcesz zrobić sam instalacje to :
auto do '89 pod bezpiecznikiem nr3 (15A)
po'89 bezpiecznik nr 22 (10A)
- maciek.wroc
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
a ma ktoś schemat bezpieczników w Golfie 2 a rok auta 86r. bo na stronie jest ale po 89r. dopiero

MalowanieFelg.com
POLECAM

MalowanieFelg.com
POLECAM
- Paweł Marek
- V.I.P.

http://www.doppel-wobber.de/relais_g2.html
[ Dodano: Sro Lis 01, 2006 2:43 pm ]
po lewej stary ty (alte)
[ Dodano: Sro Lis 01, 2006 2:43 pm ]
po lewej stary ty (alte)
- maciek.wroc
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
a super a nie ma przetłumaczonego moze na polski 

MalowanieFelg.com
POLECAM

MalowanieFelg.com
POLECAM