[mk3] problem z migaczami
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk3] problem z migaczami
Witam wszystkich.
Mam drobny kłopot z migaczami a konkretnie to jak zaczynam chamować i mam włączony migacz bądź go włanczam podczas chamowania to migacz niedział a jak puszcze chamulec to migacz działa ale bardzo szybko mruga ( wszystkie żarówko od migaczy świecą) kolega mi mówił że to może być wina tego że kabel od mazy się wypiął i raz styka raz nie tylko problem pojawia się tutaj że niewiem gdzie tego kabla szukać bo niewiem czy od każdego miczacza jest osobny kabel do masy czy jest jeden wspólny
Prosił bym o pomoc z góry dziękuję.
Mam drobny kłopot z migaczami a konkretnie to jak zaczynam chamować i mam włączony migacz bądź go włanczam podczas chamowania to migacz niedział a jak puszcze chamulec to migacz działa ale bardzo szybko mruga ( wszystkie żarówko od migaczy świecą) kolega mi mówił że to może być wina tego że kabel od mazy się wypiął i raz styka raz nie tylko problem pojawia się tutaj że niewiem gdzie tego kabla szukać bo niewiem czy od każdego miczacza jest osobny kabel do masy czy jest jeden wspólny
Prosił bym o pomoc z góry dziękuję.
- Paweł Marek
- V.I.P.

u mnie w Vento masa od lamp tylnych jest przykręcona do blachy przed lewą lampą tylną. W Golfie pewnie jest podobnie.stonefree pisze:Czy jest gdzieś kręcona do nadwozia?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.

jest więcej punktów masowych: na silniku, przed lampą lewą tylnią do karoserii, koło skrzynki bezpieczników do karoserii. Tam kable brązowe się zbiegająstonefree pisze:Więc do silnika czy do karoserii?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
Właśnie dopiero co poprawialiśmy masę u kumpla w MK3.Jakiś dowcipny projektant zrobił tak,że masa ( przykręcona pod apteczką do blachy ) wchodzi w jedną złączkę lewej lampy i przez drugą złączkę lewej lampy leci do prawej lampy.I w tej pierwszej złączce się upaliła.Trzeba wziąć brązowy kabelek i przylutować do niego oczko 5 mm.Drugi koniec kabelka przylutować do brązowego przewodu wchodzącego do tej drugiej złączki lewej lampy, i w ten sposób wzmocnić masę jednocześnie obu lamp.I Gitara.Choinka się nie robi.
- Paweł Marek
- V.I.P.