[mk2] otwieranie drzwi...brak słów
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk2] otwieranie drzwi...brak słów
kupiłem nowa klamkę z wkładką zamkową z osobnym kluczykiem za 23 pln i otworzylem tym kluczykiem wszystkie zamki w moim samochodziku...ale wałek...dobrze ze chociaz nie zapala na nim eh.
- grzechu2410nn
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.
Powyciagaj wkłądki, najlepiej z włożonym wkluczykiem, położ sobie każdą na stole, Umuj w ropie lub benzynie, zobaczysz że są tam maleńkie zapadki, a pod każdą maleńka sprężynka. Zapadki wyciągasz po wyjęciu kluczyka z wkładki, ostrożnie, nie pomyl ich kolejności, nie pogub tych mikroskopijnych sprężynek. Jak wszystkie zapadki zaczną ładnie chodzić we wkładce to problem zniknie. Chyba że masz szczęćie i kupiłeś pasujący kluczyk.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- grzechu2410nn
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.
to chyba czyszczenie całości. Wiesz 60 złotych za wymycie wkładki? To ja poproszę. Chętnie sie podejmę za 59 złotych. Ma trochę starych wkładek, nawet uszkodzone zapadki w tej kwocie powymieniam!piotr2 pisze:za 60 zl
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
- grzechu2410nn
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- MaSa_Golf
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
W takim razie kupiles kluczyk ktory ma takie ustawienie zapadek jak oryginalnie w swoim golfierjka pisze:ogladalem te wkladki i faktycznie niektore zapadki sa jakbym zaciete. nie przesuwaja sie. ale obawiam sie ze to moze nie pomoc poniewaz to dziala rowniez w druga strone tzn swoim oryginalnym kluczykiem otworzylem ten nowo kupiony zamek!
PS. ja ostatnio pod uczelnia otworzylem swoim kluczykiem kumpla mk2, a on swoim mojego juz nie mogl otworzyc