mk2 1.6 benz PN /// silnik stuka prawie jak diesel :(
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
mk2 1.6 benz PN /// silnik stuka prawie jak diesel :(
jak w temacie - stukanie prawie jak w dieslu w silniku i nie wiem co jest grance co to moze byc i jak to sprawdzic
===slucham tylko najlepszej muzy, jezdze autem najlepszej marki===
(O===vw===O)
(O===vw===O)
Ja miałem ten silnik i u mnie tez stukał jak traktor. Okazało sie ze po wymianie łozyska w alternatorze wszystko wróciło do normy. Wystarczy zdjac pasek klinowy a nastepnie poruszaj kołem pasowym od alternatora jak bedzie duzy luz to znaczy ze to wina łozyska jesli nie to usterki mozna szukac gdzie indziej.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
[url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=fc27abf292da2d6e][img]http://images27.fotosik.pl/126/fc27abf292da2d6em.jpg[/img][/url]
stukanie w silniku ! wszystko zależy skąd te stuki pochodza (stuki wału korbowego -stuki korbowodów-stuki swożni tłokowych-stuki tłoków- stuki zaworów popychaczy) aczkolwiek skłaniał bym się ku temu ostatniemu mozliwe że masz wyrobione szkalanki na popychaczach lub tez niedostateczne ciśnienie oleju
niestety nie znam sie na tyle zeby okreslic skad dokladnie slychac tylko cy cy cy cy cy cy cy z okolic silnika i czsem jak jade kolo zabudowania to slysze jak sie odglos odbija od domow i trafia do mego ucha przez okno... pewnie kolejna wizyta u mechanika nieunikniona
[ Dodano: Sob Paź 28, 2006 17:47 ]
a i niedawno wymienialem olej ( stuki te bylo slychac tez wczesniej) ale pojawila sie wilgoc wkolo swiecy tej calkiem po prawej i mokro z oleju jakby patrzac z gory na silnik to prawy gorny rog (tam jest jakas srubka cos przykrecone kabelek odchodzi jakis)
[ Dodano: Sob Paź 28, 2006 17:47 ]
a i niedawno wymienialem olej ( stuki te bylo slychac tez wczesniej) ale pojawila sie wilgoc wkolo swiecy tej calkiem po prawej i mokro z oleju jakby patrzac z gory na silnik to prawy gorny rog (tam jest jakas srubka cos przykrecone kabelek odchodzi jakis)
(O===vw===O)
(O===vw===O)
sprawdzic? ale jak to sprawdzic? czy od razu do mechanika oddac? bo chodzi mi o to czy to sprawa do zrobienia przed domem czy raczej i tak czeka mnie wizyta u m. a i czy to powazne, tzn jakie skutki moga byc przy jezdzeniu z tym. dzieki i pozdrawiam
(O===vw===O)
(O===vw===O)