[mk2] Problem z hamulcem ręcznym

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
BMBL
Mały gagatek
Mały gagatek

[mk2] Problem z hamulcem ręcznym

Post autor: BMBL » sob paź 28, 2006 17:56

Witam.
Odrazu pisze, że szukaczka coś mi nie trybi.
A teraz do rzeczy. Nie mogę ustawić hamulca ręcznego albo źle to robie(ale zgodnie z książką :grin: ). Wymieniłem jakieś 500 km. temu szczęki. Ręcznego nie ma do tej pory. Regulacje nic nie daja podkręciłem linki na maksa i dalej nic. Ostatnio postawiłem samochód na górce. Zaciągnąłem i patrze jak zjeżdża :goof: Dziś zrzuciłem bębny i z jednej strony były wogle nie ruszone. Nawet nie smyrnięte. Coś tam postukałem, poruszałem, złozyłem i było troche lepiej. Zdjąłem z drugiej strony, założyłem. I ręczny zrobił sie luźny mimo, że linki są podciągnięte do końca :? I jeszcze jedno: Przy regulacji ręcznego po zaciągnięciu dźwigni linki nie są w równym położeniu. Prawa jest ok 0,5 cm wysunieta do przodu :| Miał ktos coś podobnego kiedyś??? Może linki są do bani???
Co tu zrobić?

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Silnik: AFN

Post autor: dziejo » sob paź 28, 2006 18:05

zgadza się szukaczka jest (chora) w ięc powwracając do tematu musisz zciagnąc bębny i wtedy zobaczysz że samoregulator się zawiesił czyli taki klin idą\cy pionowo w dół od poziomej sprężyny on równiez jest na sprężynce proponuje obie strony rozkręcić rozłozyć przeczyscić uwzględniając przy składaniu własnie ten klin(samoregulator) a kiedy będziesz miał zciągniętą linkę ręcznego z zacisków ocenisz stan samych linek

Awatar użytkownika
BMBL
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: BMBL » sob paź 28, 2006 18:26

Wielkie dzięki. Napewno sprawdze. Tak myślałem że coś z tym klinem ale nie wpadłem na pomysł, że mógł się zawiesić... :okej:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”