ostatnio mój alarm zaczoł szaleć, włączał się kiedy nie powinien i wylączał. Usunołem go i teraz nie potrafie połączyć instalacji bez niego. Potrzebuje jakiś schematów lub wytłumaczcie mi. Autko nie zapala ponieważ nie kontaktuje wogóle stacyjka do rozrusznika. Migacze chodzą bardzo szybko a ja nie mam pojęcia jaki kabel podłączyć z jakim. Proszę o pomoc.
Elektryka to naprawde mój słaby punkt
VW Golf II Problem z instalacją
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Ma gadane
- Paweł Marek
- V.I.P.
Prawdopodobnie alarm miał zrobioną blokadę, to zwykle sa dwa grubsze od pozostałych kable które wpięte sa w przecięty jakiś ważny obwod samochodu. Musisz ten przecięty kabel połączyć z powrotem. Te kable do blokady moga wychodzić z samej skrzyneczki alarmu, lub z dodatkowego przekaźnika ktory był gdzieś obok. Migacze szybko chodzą bo pewnie z kolei któryś kabel od kierunków był przecięty, i na tej samej zasadzie jak z blokadą trzeba połączyć je na powrót. POmnogą ci kolory kabli, lącz te które mają ten sam kolor. A najlepiej jedź do lepszego w tym temacie zanim sie podszkolisz z golfa
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Ma gadane
- Paweł Marek
- V.I.P.
-
- Ma gadane