[mk2] Przerywa na zimnym

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
sGARY
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: sGARY » śr paź 25, 2006 19:16

mam to samo ale w 1.6EZ z piartburgiem 2E i wydaje mi sie ze to jest cos ze ssaniem ze dostaje albo za bogata mieszanke albo za uboga.
Chociaz u mnie to bedzie za bogata mieszanka bo swiece mam zakopcone na czarno i do tego przy przygazowce kopci na czarno, na pewno nie jest to olej bo oleju nie bierze ;) (wymienione uszczelniacze)

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » śr paź 25, 2006 19:24

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
sGARY
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: sGARY » śr paź 25, 2006 19:40

no fajne to, ale i tak nie damy rady tego wyregulowac :( bo do tego trzeba miec jakis przyzad do wytwarzania podcisnienia....

Awatar użytkownika
Mis
Forum Master
Forum Master

Post autor: Mis » śr paź 25, 2006 19:46

.
Paweł Marek pisze:najpewniej zbyt wcześnie wyłącza się ssanie

w takim razie ile czasu powinno dzialac ssanie? bo u mnie sie ladnie zalacza, popracuje troszke i sie wylacza

Awatar użytkownika
sGARY
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: sGARY » śr paź 25, 2006 20:09

mniszek pisze:.
Paweł Marek pisze:najpewniej zbyt wcześnie wyłącza się ssanie

w takim razie ile czasu powinno dzialac ssanie? bo u mnie sie ladnie zalacza, popracuje troszke i sie wylacza
jako takiego czasu nie ma, powinno dzialac az silnik osiagnie pewna temperature pracy

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » śr paź 25, 2006 20:32

sGARY pisze:no fajne to, ale i tak nie damy rady tego wyregulowac bo do tego trzeba miec jakis przyzad do wytwarzania podcisnienia...
nic nie trzeba. siłownik ma być szczelny i to wszystko. Z przyrządem to już niuanse, w praktyce zbędne.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
sGARY
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: sGARY » śr paź 25, 2006 20:34

Paweł Marek pisze:
sGARY pisze:no fajne to, ale i tak nie damy rady tego wyregulowac bo do tego trzeba miec jakis przyzad do wytwarzania podcisnienia...
nic nie trzeba. siłownik ma być szczelny i to wszystko. Z przyrządem to już niuanse, w praktyce zbędne.
a jak sprawdzic ta jego szczelnosc??

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » śr paź 25, 2006 20:46

dochodzą do niego dwa wężyki. Odpinasz je, nie pamiętam już który od gaźnika, ssiesz ustami, cięgno siłownika ma się wciągnąć, w tym momencie zaciskasz wężyk lub załamujesz,. Jeśli membrana jest szczelna to cięgno ma pozostać wciągnięte, jeśli wychodzi pomału z poworotem lub w środku syczy przy zasysaniu , to membrana jest dziurawa.

Awatar użytkownika
bomberxl
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: bomberxl » śr paź 25, 2006 21:03

Warto wspomnieć o odpowiedniej ilości płynu w układzie.Ale to tylko tak na marginesie.

no to nareszcie necik w domu i przepraszam za nie uzywanie polskich liter z powodu ich braku :-)

Awatar użytkownika
sGARY
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: sGARY » pt paź 27, 2006 16:38

wczoraj wymienilem weze od podcisnienia i silnik tak jakby dostal wyzszych obrotow :) dzis jak go odpalilem rano to wszystko bylo ok ;) tylko mam watpliwosc co do podlaczenia jednej rzeczy od podcisnienia a dokladnie chodzi o to co jest jako pierwsze podlaczone od strony kolektora i jest to jakby jakas zwezka lub zaworek jakis cos takiego ;) jest to bialo czarne nie wiem w ktora strone to ma byc podlaczone ;) pozniej zamieszcze fotke i pokaze o co chodzi ;)

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pt paź 27, 2006 17:10

Obrazek

[ Dodano: Pią Paź 27, 2006 5:11 pm ]
element nr 8. Rysunek powinen ci pomóc

Awatar użytkownika
sGARY
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: sGARY » sob paź 28, 2006 02:24

Paweł Marek pisze:[url=http://images3.fotosik.pl/220/d9692199510fd639m.jpg]Obrazek[/URL]

[ Dodano: Pią Paź 27, 2006 5:11 pm ]
element nr 8. Rysunek powinen ci pomóc
ooo ;) dokladnie o to chodzi ;) dzieki wielkie ;) napisz mi gdzie to sie klika zeby dac Tobie punkta ze pomogl ;)

Awatar użytkownika
Gangst3R
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Gangst3R » sob paź 28, 2006 08:58

sGARY pisze: (...)napisz mi gdzie to sie klika zeby dac Tobie punkta ze pomogl ;)