Zła mieszanka w mk3 ?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
adamo122
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Zła mieszanka w mk3 ?

Post autor: adamo122 » sob lut 26, 2005 15:25

witam wszystkich :bigok:
nie jestem w tym temacie zorientowany ale słyszałem, ze taki objaw jak para z wydechu nawet przy gorącym silniku oznacza złą mieszanke paliwa z powietrzem ( a u mnie własnie para leci zawsze), i ponoć przez to tez wzrasta zużycie paliwa ( u mnie mogłoby być mniejsze bo jest powiedzmy średnie) , a jeśli chodzi o moc silnika to ciężko mi powiedzieć bo nie mam do czego porównywać
silnik 1.4 mk3
Być może to co pisałem to głupoty ale jak wspominałem, nie znam sie na tym i nikt konkretny mi tego nigdy nie tłumaczył
Jeśli wiecie jak mozna to wyregulować to prosiłbym o podpowiedzi :pub:

carrot

Post autor: carrot » sob lut 26, 2005 18:17

Ten silnik ma wtrysk, wię nic się nie da wyregulować, za skład mieszanki odpowiada komputer i współpracujące z nim czujniki (sonda lambda, czujnik temp płynu itd). Jedyną metodą sprawdzenia czy wszystko działa jest podpięcie auta do VAG-a, a co do pary w wydechu to o ile nie ubywa płynu to jest to zjawisko normalne, występujące w każdym aucie, szczególnie z katalizatorem
Pzd

Awatar użytkownika
briano
Kozak
Kozak
Kontakt:

Re: Zła mieszanka w mk3 ?

Post autor: briano » sob lut 26, 2005 20:56

Dokładnie zjawisko raczej normalne zwłaszcza jak nie ubywa ci płynu chłodniczego :bigok:

Awatar użytkownika
adamo122
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: adamo122 » ndz lut 27, 2005 09:24

:pub:
ok no to dzięki, tak jak pisałem nie znam się na tym, tzn teraz juz coś o tym wiem , a co do płynu to mi nie ubywa
czujnik temperatury mam chyba jednak nie do końca sprawny (albo termostat), bo przewanie ma temp 70 stopni ale ogrzewanie jest takie gorące , ze nie idzie sie dotknąć do nawiewu :grin: no ale tego tematu nie bede juz rozijać z przyczyn oczywistych :bigok:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”