[MK2] GX włączam radio świeci deska rozdz i tab rejestr.

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

obywatel
Mały gagatek
Mały gagatek

[MK2] GX włączam radio świeci deska rozdz i tab rejestr.

Post autor: obywatel » pn paź 23, 2006 15:20

Witam
Mam kolejne pytanie i problem z radiem. Otóż jak włączam radio w moim Golfie II świeci mi deska rozdzielcza i podświetlenie tablicy rejestracyjnej. Czy w Golfie musze obowiązkowo mase do łączać do radia czy mase radio bierze z Anteny???
Prosze o pomoc

Awatar użytkownika
Grzesiekk1982
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: Grzesiekk1982 » pn paź 23, 2006 15:34

Ja mam masę do nadwozia. Po wyjęciu anteny w każdym samochodzie radio działa. Wyddaje mi się że radio powinno mieć niezależną masę.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
metju
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: metju » pn paź 23, 2006 15:34

Temat do działu Car-Audio.
Coś musi być źle podłączone, sprawdź po kolei wszystkie kable w kostce zasilającej, gdzieś może być źle podłączona regulacja natężenia oświetlenia deski. Może radio daje +12v na kabelek illumination od strony samochodu, coś takiego. Masa jest dołączana do kostki od strony samochodu, wraz z zasilaniem stałym z akumulatora i +12v ze stacyjki. Antena ma niby tę samą, ale podłączamy obie.

ex BvLin3K
Obrazek

Awatar użytkownika
stonefree
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: stonefree » pn paź 23, 2006 15:34

Hehe, ale jaja ;). Pewnie podświetlenie radia z oświetlenia deski działa " w drugą stronę "

obywatel
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: obywatel » pn paź 23, 2006 17:19

metju pisze:Temat do działu Car-Audio.
Coś musi być źle podłączone, sprawdź po kolei wszystkie kable w kostce zasilającej, gdzieś może być źle podłączona regulacja natężenia oświetlenia deski. Może radio daje +12v na kabelek illumination od strony samochodu, coś takiego. Masa jest dołączana do kostki od strony samochodu, wraz z zasilaniem stałym z akumulatora i +12v ze stacyjki. Antena ma niby tę samą, ale podłączamy obie.
Super sprawdze wszytkie kable a mam pytanie am ktoś może jakiś pożądny schemat elektryczny podłączenia kabli z kostki zasilającej radio oraz jak to się ma do deski rozdzielczej. Zebym miał porównanie jakieś z góry dziekuje
Pzodrawiam

Awatar użytkownika
metju
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: metju » pn paź 23, 2006 17:45

Oj, poszukaj na forum. Było mnóstwo tematów o tym i zostało to dokładnie opisane. Użyj wyszukiwarki.

ex BvLin3K
Obrazek

obywatel
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: obywatel » pn paź 23, 2006 18:58

metju pisze:Oj, poszukaj na forum. Było mnóstwo tematów o tym i zostało to dokładnie opisane. Użyj wyszukiwarki.
Ok poszukam :grin: sorki za zawracanie głowy:)

[ Dodano: 24 Paź 2006 12:24 ]
Ok już znalazłem przyczynę jeden przewód dokladnie biało-niebieski od strony samochodu a od strony radia niebieski dawał zasilanie 12V gdy było wlaczone radio ten rpzewod to zasilanie anteny odłączyłem go radio działa ale czy ten przewów powienien tak robić z moim podświetlaniem tablicy, czy moge go odłączyć i bedzie wszytko ok??
prosze o jakieś spostrzeżenia
Pozdrawiam

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”