Kącik posiadaczy variantów

Wymiana doświadczeń użytkowników poszczególnych modeli VW.

Moderator: VIP

Awatar użytkownika
doggie
V.I.P.
V.I.P.
Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
Silnik: TSI

Re: Kącik posiadaczy variantów

Post autor: doggie » wt lip 01, 2025 12:43

CHR we wnętrzu całkiem fajna ale klaustrofobiczna, nie mniej jednak ich hybrydy 2.0 żaden VAG nie przebije, to jest klasa sama w sobie, żaden elektryk niepotrzebny

Awatar użytkownika
phanteon
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: phanteon » śr lip 30, 2025 15:58

Cześć Panowie

Jak u Was zdrowie?

Awatar użytkownika
phanteon
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: phanteon » pn sty 19, 2026 16:44

Cześć

Złożę Wszystkim, czyli sobie, Najlepsze Życzenia w Nowym Roku!

Zdrówka Panowie

PruszkowiakWPR
Nowicjusz
Nowicjusz
Auto: VW Arteon
Silnik: DNNA

Post autor: PruszkowiakWPR » pn kwie 20, 2026 14:14

Hej. Jak tam przetrwaliście mrozy???

Awatar użytkownika
phanteon
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: phanteon » pt lip 10, 2026 11:31

PruszkowiakWPR pisze:
pn kwie 20, 2026 14:14
Hej. Jak tam przetrwaliście mrozy???
Cześć

Tak dużo się tu dzieje, że po pytaniu o mrozy, ja teraz mogę zapytać jak przetrwaliście upały :)

Ja bardzo inteligentnie chciałem sprawdzić jak bardzo nagrzał się szklany dach w aucie, które stało z 3h w pełnym słońcu. Bardzo. Nie polecam :)

Zaraz miną nam 3 lata z Teslą, przez 3 lata i 80 tkm nic się nie zepsuło, jedyne co to wpadł raz panel do sterowania szybami, ale mam wrażenie, że ktoś mu pomógł.
Myślimy o kolejnym aucie - oglądaliśmy i niemieckie i chińskie...i chyba zostaniemy przy Tesli.
Największe rozczarowanie to obecnie Audi - tak ogromne pieniądze za tak kiepskie wnętrze z tak małą ilością miejsca (oglądaliśmy Q3, A5, A6).

Pozdrawiam

fefor29947
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: fefor29947 » wt lip 21, 2026 09:50

Mizzera pisze:
śr lip 17, 2024 20:36
PruszkowiakWPR pisze:
czw lut 10, 2022 17:02
phanteon pisze:
wt lut 01, 2022 13:22
Siema

Kierowniku, fura elegancka, nie ma co narzekać - miałem 3kę, jeździłem taką jak Twoja w salonie, ale czas oczekiwania był "absurdalnie zabójczy" a na placu można było wybrać pomiędzy 3 szt Fabii i 1 szt rozbitego Superba. Wymiotło salony Skody w połowie zeszłego roku. Matrixy potwierdzam, mam teraz też takiego tyou i uwielbiam te lampy. Jak spalanie, bo zapewne wręcz śmieszne.

U mnie się trochę pozmieniało też, jak co pół roku, nawet moja Szanowna Małżonka zaczyna wspominać co pół roku, czy już nie czas zmienić jednego z aut - tym sposobem zmieniliśmy nasze drugie auto rodzinne o 180 stopni, albo wręcz jak mawiał klasyk o 360 stopni. Z kombi w dieslu w automacie przesiedliśmy się na cabrio w benzynie w manualu :D
Przy porównywaniu kursów nie patrzyłbym wyłącznie na najwyższą liczbę, bo czasem różnica wynika z dodatkowych warunków albo ograniczonego wyboru rynków. W ofertach takich jak Париматч najlepiej zestawić ten sam mecz z kilkoma innymi serwisami i dopiero wtedy ocenić, czy kurs wygląda rozsądnie. Ja najczęściej sprawdzam piłkę nożną, tenis i koszykówkę, ponieważ w tych dyscyplinach łatwiej znaleźć statystyki, składy oraz informacje o ostatniej formie zawodników.
Zgadzam się, choć są też inne warianty.
Tak, myślę, że to świetna opcja, zwłaszcza jeśli chcesz spróbować czegoś nowego.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kąciki”