golf 3 1.6 ABU płyn wspomagania

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

mario541
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

golf 3 1.6 ABU płyn wspomagania

Post autor: mario541 » sob lut 26, 2005 16:11

Witam mam golfa 3 1.6 ABU grudzien 93 .Potrzebuje dolac płynu do wspmagania a w ksiazce nic nie pisze jaki to ma byc !
Jaki mam kupic na dolewke????? Jaki jest orginalnie????

A drugie pytanko to jak skrecam i kierownica jest juz do oporu to słychac jak sie meczy pompa i tak jest w obie strony to normalne od kad kupiłem tak mam ale nieprzeszkadzało mi to a dzis przeczytałem na innym forum ze sie wszyscy o to pytaja co to oznacza ze pomapa pada????

gdzie kupic org trojkat ostrzegawczy i hak wkrecany w zderzak???

mario541

carrot

Post autor: carrot » sob lut 26, 2005 18:23

Musisz sprawdzić kolor płynu we wspomaganiu, jeśli jest zielony, to jest to orginalny płyn VW G3 (do nabycia u dealera lub w dobrych sklepach mot.)
Jeśli jest czerwony to jest to zwykły ATF
Odgłosy pochodzące z pompy serwa przy maksymalnym skręcie kół to efekt działania zaworu upustowego pompy (otwiera sie przy 70 bar) i jest to zjawisko normalne
Pzd

Awatar użytkownika
miomio1
Cool Europe GL
Cool Europe GL
Kontakt:

Post autor: miomio1 » sob lut 26, 2005 18:56

carrot pisze:Musisz sprawdzić kolor płynu we wspomaganiu, jeśli jest zielony, to jest to orginalny płyn VW G3 (do nabycia u dealera lub w dobrych sklepach mot.)
Jeśli jest czerwony to jest to zwykły ATF
Odgłosy pochodzące z pompy serwa przy maksymalnym skręcie kół to efekt działania zaworu upustowego pompy (otwiera sie przy 70 bar) i jest to zjawisko normalne
Pzd
Z tymi płynami to dzięki carrot mi też się to przyda.

Mario-123
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Re: golf 3 1.6 ABU płyn wspomagania

Post autor: Mario-123 » sob lut 26, 2005 19:02

gdzie kupic org trojkat ostrzegawczy i hak wkrecany w zderzak???[/quote]
Jeśli chodzi o hak to przeglądnij allegro.

Awatar użytkownika
miomio1
Cool Europe GL
Cool Europe GL
Kontakt:

Post autor: miomio1 » sob lut 26, 2005 19:13

Awatar użytkownika
briano
Kozak
Kozak
Kontakt:

Post autor: briano » sob lut 26, 2005 20:46

Hehe co do trójkąta to normalna cena tak chodzą do 15zł
Ale hak to koleś przegiął pałkę :grin:
Ja mam pytanie gdzie ten hak powinien być w aucie, razem w komplecie z podnosnikiem czy tak gdzieś \??

mario541
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

trojkat i hak

Post autor: mario541 » ndz lut 27, 2005 01:03

co do płynów to wielkie dzieki .Firma płynu ma jakies znaczenie
???

a co do haka to cene widziałem nawet za niego na allegro 70 zł!!!
powinien on byc w koplecie przy lewarku jest na niego nawet miejsce w plastiku co jest lewarek

mario541

mario541
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

trojkat

Post autor: mario541 » ndz lut 27, 2005 01:14

a to orginalny trojakt to golfa 3???
miał ktos problemy kiedys z elektrozaworem przy zbiorniku z weglem aktywnym??? na biegu jałowym mi kołacze(zamyka otwiera zamyka )szybko jak przegazuje to przestaje ale jak spadna obroty to znowu??
Walniety???
a co do wspmagania wracajac to mam rozumiec to ze jak przyczymam to płyn mi gdzies ucieka pod wpływem cisnienia i dlatego ubyło mi troszke płynu ostatniobo samoch słuzył za L na placu manewrowym :crazy:

mario541

Qwerty.tarnow

Post autor: Qwerty.tarnow » ndz lut 27, 2005 01:34

Hak wkręcany? Też miałem ten problem, bo jak kupiłem auto to tego nie było. Lekceważyłem problem do pierwszego holowania. I byłbym biedny został na lodzie, gdyby nie kolega ze Skodą Felicją. Pożyczył potrzebny osprzęt i uratował mnie. Potem szukałem takiego haka, ale nigdzie nie mieli. Żaden sklep z używanymi częściami, żaden szrot. A zjeździłem okolicę w promieniu z 30 km. Może nie wszędzie dotarłem. Ale na więcej nie miałem siły. W salonie VW powiedzieli, że nówka chyba 50 zł. W Skodzie - 40 zł. No i w końcu sąsiad "złota rączka" dorobił za 10 zł. I jest ładniejszy niż oryginał. :P

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”