Słabo odpala na gazie na benzolu jest oki
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Słabo odpala na gazie na benzolu jest oki
Co moze byc przzyczyną dodam ze jeszcze mam taki problem ze autko nieraz wogole nie chce odpalic ale jak juz odpali i poźniej tak dla próby chce sobie odpalic na gazie to jakos słabo pali niby za pierwszym razem ale to nie to co na beznynie.Swiece i kable nowe
Łoj sorka ale rzeczwysice troche źle napisałem.A chodzi o to ze autko slabo odpala na gazie.Na beznynie jest oki.Wczesniej zajebiscie odpalało i na tym i na tym a teraz na gazie lipa.Aha no i dodam ze mam jeszcze ten problem ze nieraz autko wogóle nie chce mi zapalic.
ALPINE CDA-7894RB
RAINBOW SAC 465.20
STEG K4.02
RF P3D410
DLS A6
RAINBOW SAC 465.20
STEG K4.02
RF P3D410
DLS A6
mozesz wymienic sam,ja mam przy parowniku przy wejsciu rurki od butli do parownika, jest tam takie ustrojstwo ze srubka chyba na klucz 13,nie wiem jak jest w innych instalacjach ja mam brc.jak zrobie fotke to Ci wysle.tylko najpierw musisz zakrecic doplyw gazu ,zawor powinienes miec przy butli tam gdzie wskaznik poziomu gazu.jak bedziesz odkrecal filterek to musisz uwazac bo trzyma cisnienie w ukladzie.zaplon oczywiscie wylaczony.razem z filterkiem zakup tez uszczelke bo najprawdopodobniej jak bedziesz odkrecal to gaz Ci ja wydmucha a przy gazie lepiej miec wszystko szczelne.
- Bezy
- Mały gagatek
- Kontakt:
Prosze równiez o to zdjecie - zaciekawiło mnie to...Bo wszyscy zawsze pieprza o filtrze powietrza... O wymiennym filtrze gazu nie słyszałem...kesier pisze:mozesz wymienic sam,ja mam przy parowniku przy wejsciu rurki od butli do parownika, jest tam takie ustrojstwo ze srubka chyba na klucz 13,nie wiem jak jest w innych instalacjach ja mam brc.jak zrobie fotke to Ci wysle.tylko najpierw musisz zakrecic doplyw gazu ,zawor powinienes miec przy butli tam gdzie wskaznik poziomu gazu.jak bedziesz odkrecal filterek to musisz uwazac bo trzyma cisnienie w ukladzie.zaplon oczywiscie wylaczony.razem z filterkiem zakup tez uszczelke bo najprawdopodobniej jak bedziesz odkrecal to gaz Ci ja wydmucha a przy gazie lepiej miec wszystko szczelne.
Jest chyba w kazdej instalacji, ja u siebie wymienilem chyba po 10 tysiaczkach,nie spodziewalem sie takiego syfu,po wymianie bylo duzo lepiej.Jak tylko dorwe cyfrowke to wysle fotke.Gazownicy przy montazu zazwyczaj o tym nie mowia,bo jak przestanie jezdzic to jedziemy do nich a oni kasuja,a koszt takiego filterka w sklepie to max 7 zl (zalezy od modelu instalacji,do BRC placilem 3,5 zl)no ale po to mamy forum zeby nie przeplacac