no tak dokładnie czyli powinien być silniejszy a ze tak powiem chyba ze tych nowszych jest inczej to sorryArs pisze:ale przecież przez kata autko muli się...
[Mk3 tdi] zmiana oprogramowania czy chip?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Patryyyk pisze:jak wywalisz katalizator to moc spadnie....
wywalenie katalizatora w TDI nie ma negatywnego wpływu na osiągi !
jezeli jest przytkany i tłumi turbine to jak najbardziej mozna wywalic środek i wspawac rure przelotową - silnik zdecydowanie odetchnie
jeżeli katalizator jest sprawny to raczej nie ma sensu..
co do filtra powietrza NIE MA SENSU w TDI - trzeb tylko często (co 10kkm) wymieniac dobre filtry np KNECHT
pozostaje samemu sobie te kości wlutować i schamowac auto...Marqs84 pisze:Znalazlem na allegro gostka ktory sprzedaje kosci do sterownika za 300zl
bez tego i rzetelnej diagnozy przed włoeniem tych kości jak również analizy logów po raczej bym się niezdecydował - dobrze wiedziec o ile podniesione jest cisnienie na turbinie. o ile wzrosła moc itd..
- Marqs84
- Mały gagatek
- Kontakt:
hmm... facet ma jeszcze chipbox.. moze to bedzie lepsze rozwiazanie? Tylko sie trzeba upewnic ze tam nie ma rezystora, ale skoro sprzedaje kosci z programem to raczej takiego przekretu nie robi. ....no i nie wiem... mi by starczyo zeby mial wiekszego kopa w przedziale do 1500obr/min bo teraz to ma strasznego mula... turbinka dopiero wciska w fotel pow 1500obr.
http://www.vwslask.pl/
- Marqs84
- Mały gagatek
- Kontakt:
no w sumie chodzi mi o to zeby nie trza bylo go gazowac tak mocno zeby ruszyc z piskiem ;] Wczoraj po imprezie z Pszczyny jechalem z kumplem ktory ma ten sam silnik ale ma chipa... roznica duza baaardzo duza ;] przyspieszenie ogromne.... odsadzal mnie bardzo bardzo... moj golfik pow 120km/h juz spokojnie przyspieszal a jego golfik.... znikal za chmurką dymu ;] No i dać po piskach na 2biegu pod gorke hmm... moim nie ma szans.
http://www.vwslask.pl/
ps. 1Z mozesz spoko podnieść na 110-moze 115 km bez zmian hardware'u, żeby osiągnąc 120 km musisz mieć wtryski AFN lub ASV,
Witam serdecznie wszystkich maniakow podkrecania jestem nowy na forum ale podepne sie pod temat tez mam MK3 TDI 1Z 90kM i chcialbym dodac mu wiecej kucykow wiec mowisz ze to co napisales da mi przybor mocy bez grzebania w ECU? chcilabym uzyskac jakies 115, 120 kucy z seryjnego 1Z, jesli mozecie to podpowiedzcie co trzeba wymienic, i jakie by byly koszta, thx z gory.
..:: Wielkie pozdro dla wszystkich potrzebujacych mocy ::..
Witam serdecznie wszystkich maniakow podkrecania jestem nowy na forum ale podepne sie pod temat tez mam MK3 TDI 1Z 90kM i chcialbym dodac mu wiecej kucykow wiec mowisz ze to co napisales da mi przybor mocy bez grzebania w ECU? chcilabym uzyskac jakies 115, 120 kucy z seryjnego 1Z, jesli mozecie to podpowiedzcie co trzeba wymienic, i jakie by byly koszta, thx z gory.
..:: Wielkie pozdro dla wszystkich potrzebujacych mocy ::..
..:: VW Z miłości do samochodu ;) ::..
/ Włodek ;)
/ Włodek ;)