Jeśli to zimne luty są przyczyna to jest to do opanowania - gorzej jeśli silniczki w siłownikach zużyte - wtedy jedynie wymiana , Co do ocieplania elektroniki to pracuje w firmie automotive w walidacji - testujemy różne rzeczy od body komputerów , przez radia po systemy active safety i testuje się te urządzenia od -40C do + 85C i to ma działać , wiec Twoje ocieplanie to sam wiesz

Ja w tym miejscu i innych od środka mam dany filc poroso po żeby wytłumić deskę

Co do walk z centranym to w Borze udało mi się naprawić 2 ori zamki lutując , zmieniając mikrostyk. W Golfie mam już wymienione 2 zamki po nierównych walkach z nimi + jeden z naprawionym mikrostykiem, w Leonie 2 zamki wymienione i trzeci daje znać ze jego koniec nadszedł. Warto nie czekać po pierwszych symptomach bo jak się zamknie w podwójnym ryglowaniu to jest problem. W Leonie tak miałem z tylnymi drzwiami i trza się było upocic żeby się dostać od wewnątrz do drzwi i zniszczyć zamek, w Golfie prawy przód - zdejmowałem tylne drzwi żeby wkładkę wyciągnąć ( jakimś zagiętym torxem ktoś odkręcił bez zdejmowania drzwi) i rozwalić siłownik. Także nie załamuj się - jak masz trochę umiejętności technicznych to dasz rade.