Glosniki 6 1/2" 165mm - co polecacie?
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Glosniki 6 1/2" 165mm - co polecacie?
Witam was,
dlugo mnie juz nie bylo na tym forum
Robie rozeznanie nt. glosnikow 165mm, szukam czegos co bardzo ladnie zagra na przodzie (woofery plus tweetery). Ciekaw jestem waszych opinii, nie wiem jakie modele glosnikow obecnie dostepnych w sprzedazy zapewnic potrafia dobry dzwiek, stad prosba do was o pomoc.
dlugo mnie juz nie bylo na tym forum
Robie rozeznanie nt. glosnikow 165mm, szukam czegos co bardzo ladnie zagra na przodzie (woofery plus tweetery). Ciekaw jestem waszych opinii, nie wiem jakie modele glosnikow obecnie dostepnych w sprzedazy zapewnic potrafia dobry dzwiek, stad prosba do was o pomoc.
- maj0nez
- VR6 user
- Auto: Skoda Octavia 1.8T + DSG
- Silnik: AUQ
- Kontakt:
Re: Glosniki 6 1/2" 165mm - co polecacie?
Z tego co zrobilem maly research, to ludzie ogolnie przez dluzszy czas polecali ponizsze komplety:
- Diora GDS1607
- Helix DB 62.1
- Powerbass S6C
- Hertz HSK
- Morel Maximo
- Morel Tempo 6
- DLS R6A
- Focal 165AS
Jak widac, ten Morel potwierdzasz Miales maj0nez byc moze inny komplet, ktory bylby na tej liscie? Moze moglbys napisac cos wiecej o swoich odczuciach.
Ciekaw jestem rowniez opinii pozostalych, nie wstydzcie sie
- Diora GDS1607
- Helix DB 62.1
- Powerbass S6C
- Hertz HSK
- Morel Maximo
- Morel Tempo 6
- DLS R6A
- Focal 165AS
Jak widac, ten Morel potwierdzasz Miales maj0nez byc moze inny komplet, ktory bylby na tej liscie? Moze moglbys napisac cos wiecej o swoich odczuciach.
Ciekaw jestem rowniez opinii pozostalych, nie wstydzcie sie
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: Volkswagen Golf
Ja mam cztery DAXy,nie jestem audiofilem,grają bardzo fajnie,czysty bass,siedzi to na zwrotnicach i pod sony 410bt a tweetry są jakieś nie fabrycznie,a jakie to nie wiem
- maj0nez
- VR6 user
- Kontakt:
DLS, morel i focal słuchałem i wszystko zagra dobrze ale pierwsze to wygłuszenie drzwi.
to jasne jak słońce
Jeśli mogę ciebie prosić, to jakbyś ocenił te modele w skali od 1 do 10, te których dzwięku słyszałeś?
- maj0nez
- VR6 user
- Kontakt:
Z tego co mi przypada do gustu to był Morel nie da się jasno tego określić każdy ma inne preferencje, napisz czego słuchasz.
muzyka elektroniczna glownie, hip-hop ale niekiedy rock, badz klimaty takie jak np. Nightwish
- maj0nez
- VR6 user
- Kontakt:
Masz do tego już coś jakiś wzmacniacz, radio, będziesz wygłuszał drzwi czy robił komory pod to?
tak jak wczesniej napisalem, wszystko mam, tylko brakuje mi zdecydowania sie na konkretny model glosnika, stad prosba o opinie, bo byc moze wyszlo na rynek cos lepszego ostatnio.
Drzwi beda wygluszone matami, do tego dystanse z mdf, wzmacniacz jaki mam to 4x100 RMS, radio rowniez z wyzszej polki.
Drzwi beda wygluszone matami, do tego dystanse z mdf, wzmacniacz jaki mam to 4x100 RMS, radio rowniez z wyzszej polki.