[MK2] Po wymianie czesci zawieszenia
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK2] Po wymianie czesci zawieszenia
Witam,
Dzis u znajomego wymienilismy w moim golfiku cztery sprezyny na te z GTI i tylne amory. Roznice poczulem od razu bo tylny amor mi sie wykonczyl i walil a teraz jest sztywno i rewelacja
Ale sa tez inne objawy, mam wrazenie, ze przy przyspieszaniu przy przednim prawym kole cos drzy a ponad to, przy jechaniu prosto kierownica jest przekrecona w prawo o jakies 20° a wczesniej byla prosto.
Czy po tych zabiegach musze jechac, by zrobic geometrie i zbierznosc najbardziej dziwi mnie ta przekrecona kierownica
Dzis u znajomego wymienilismy w moim golfiku cztery sprezyny na te z GTI i tylne amory. Roznice poczulem od razu bo tylny amor mi sie wykonczyl i walil a teraz jest sztywno i rewelacja
Ale sa tez inne objawy, mam wrazenie, ze przy przyspieszaniu przy przednim prawym kole cos drzy a ponad to, przy jechaniu prosto kierownica jest przekrecona w prawo o jakies 20° a wczesniej byla prosto.
Czy po tych zabiegach musze jechac, by zrobic geometrie i zbierznosc najbardziej dziwi mnie ta przekrecona kierownica
- barteKKK03
- V.I.P.
-
- Ma gadane
- Auto: 2017 Golf MK 7.5 Highline Variant
- Silnik: CZDA
- Kontakt:
Goofi, dodzwonilem sie do kumpla i sprawa wyglada tak ...
ta stacja kontroli jest na terenie jednostki wojskowej... kumpel mowil ze wjezdza sie przez brame dla wojska, dostaje sie plakietke ze jedzie sie na kontrole pojazdu ...
znajduje sie to w sulejówku ... jest to troche za wesołą (zeby nie bylo dzielnica warszawy) ....
a z tymi oponami to jest tak ze moga sie nierowno zdzierac i dlatego tak hucza ...
zle katy i zbieznosc... na priva wysle ci numer gg do mojego kumpla i on ci wszytsko wytlumaczy...
ta stacja kontroli jest na terenie jednostki wojskowej... kumpel mowil ze wjezdza sie przez brame dla wojska, dostaje sie plakietke ze jedzie sie na kontrole pojazdu ...
znajduje sie to w sulejówku ... jest to troche za wesołą (zeby nie bylo dzielnica warszawy) ....
a z tymi oponami to jest tak ze moga sie nierowno zdzierac i dlatego tak hucza ...
zle katy i zbieznosc... na priva wysle ci numer gg do mojego kumpla i on ci wszytsko wytlumaczy...
- Paweł Marek
- V.I.P.
-
- Ma gadane
- Auto: 2017 Golf MK 7.5 Highline Variant
- Silnik: CZDA
- Kontakt:
Goofi, no problem ...
VW maniacy trzymają się razem...
[ Dodano: 19 Paź 2006 19:31 ]
VW maniacy trzymają się razem...
[ Dodano: 19 Paź 2006 19:31 ]
niom... ja tak mam ale tylko trszeczkę... gość który ustawiał powiedział że może być lekko przekrzywiona... czasami tak sie zdarza, gdy troszke krzywo zablokuja kiere przy ustawianiuPaweł Marek pisze:Po ustawieniu geometri może zdarzyć się że kierownica nadal będzie krzywo. Wtedy przekręce się ją na wieloklinie.
- Paweł Marek
- V.I.P.
cycu767 pisze:czasami tak sie zdarza, gdy troszke krzywo zablokuja kiere przy ustawianiu
a chyba tylko na jednym drążku się reguluje zbieżność, więc zrozumiałe że może się skrzywić. Nie tak jest?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.