mam problem z oświetleniem tablicy rozdzielczej w golfie III 1,8 B - po włączeniu świateł po pewnym czasie gaśnie podświetlenie tablicy. Jak wyłączę światła i ponownie włączę to na jakiś czas (czasem dłużej, czasem krócej) podświetlenie działa, ale potem znowu gaśnie. Tak jakby coś sie przegrzewało i wyłączało oświetlenie deski. Może ktoś wie co to może być i jak to usunąć ?
od Quatro7: uprzejmie prosi sie o precyzwanie tematów
[mkIII] mam problem z oświetleniem deski rozdzielczej-POMOCY
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Re: mam problem z oświetleniem deski rozdzielczej - POMOCY !
Raczej nic Ci sie nie przegrzewa. Wina tkwi w padajacej zarowce oswietlajacej deske. W koncu Ci padnie ze nic oprocz wyswietlaczy nie bedzie widac. Tez tak mialem. Teraz czekam na cieplejsze dni i wymieniam cale podswietlenie zegarow i przelacznikow.kros65 pisze:mam problem z oświetleniem tablicy rozdzielczej w golfie III 1,8 B - po włączeniu świateł po pewnym czasie gaśnie podświetlenie tablicy. Jak wyłączę światła i ponownie włączę to na jakiś czas (czasem dłużej, czasem krócej) podświetlenie działa, ale potem znowu gaśnie. Tak jakby coś sie przegrzewało i wyłączało oświetlenie deski. Może ktoś wie co to może być i jak to usunąć ?
Pozdro
Gitner
AWARIA OŚWIETLENIA TABLICY ROZDZIELCZEJ GOLF MK3
WIELKIE DZIĘKI kolegom Gitnerowi i Tacykowi za cenną radę w sprawie awarii oświetlenia deski rozdzielczej w Golfie III. Mam jeszcze tylko pytanie: tablicę od góry oświetlają dwie żaróweczki 2W, są one w takich plastikowych gniazdkach. Czy je sie z tamtąd wyjmuje aby wymienić samą tylko bańkę żarówki, czy to jest nierozbieralne i trzeba kupić specjalną taką żaróweczkę z tą oprawką. Czy to się łatwo dostanie, czy to trzeba gdzieś specjalnie szukać?
Re: AWARIA OŚWIETLENIA TABLICY ROZDZIELCZEJ GOLF MK3
Te elementy kupuje się w całości - koszt to ok 2,50/szt.kros65 pisze:WIELKIE DZIĘKI kolegom Gitnerowi i Tacykowi za cenną radę w sprawie awarii oświetlenia deski rozdzielczej w Golfie III. Mam jeszcze tylko pytanie: tablicę od góry oświetlają dwie żaróweczki 2W, są one w takich plastikowych gniazdkach. Czy je sie z tamtąd wyjmuje aby wymienić samą tylko bańkę żarówki, czy to jest nierozbieralne i trzeba kupić specjalną taką żaróweczkę z tą oprawką. Czy to się łatwo dostanie, czy to trzeba gdzieś specjalnie szukać?
Dostaniesz bez problemu w sklepach z częściami do VW.