Kącik posiadaczy MK4
Moderator: VIP
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Re: Kącik posiadaczy MK4
U mnie w mk4 po wygluszeniu auta w ogóle nie było słychać pompy...przed wygluszeniem raczej wyraźnie...A Polo pewnie fabrycznie gorzej wygluszone od Golfa.
- sebekgolf
- Forumowy spamer :)
- Auto: Volvo S60 T6 R-Design, MK4 GT TDI i inne takie
Daj spokój. do 90 km/h jeszcze jako tako, ale przy 140 jest głośno jak w Tarpanie.
Mega pozytywnie jestem zaskoczony Volvo Xc40. Wziąłem sobie na 2 dni na testy. Niby suv, a przy 170 ciszej niż w mojej starej A8.
Mega pozytywnie jestem zaskoczony Volvo Xc40. Wziąłem sobie na 2 dni na testy. Niby suv, a przy 170 ciszej niż w mojej starej A8.
Tarpan 1,5 OHV -> Swap 1,4 dohc R.I.P -> Swap 1,6 DOHC R.I.P -> Swap 1,4 DOHC R.I.P ->Swap 1,8 DOHC R.I.P -> Swap 1,8+ DOHC -> Swap 1,8T +++ DOHC in progresssss
Pomagamy Domom Dziecka -> ZŁOMBOL '11/'12 /'14/'15/'16
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/
- Qto
- _
- Kontakt:
teraz nadkola z tyłu wygłuszam w mojej A6 bo tam słyszałem ewidentne hałasy (kombi)...w sierpniu zrobię z 5kkm to przetestuję czy coś się zmieniło
Jak wygłuszyłem mk4 to później każdy dźwięk, którego wcześniej nie było słychać, drażnił mnie strasznie. W Audi też pewnie jak zrobię nadkola, to usłyszę inne dźwięki W mk4 teraz mam pełny przelot, to i wygłuszanie na marne było
Jak wygłuszyłem mk4 to później każdy dźwięk, którego wcześniej nie było słychać, drażnił mnie strasznie. W Audi też pewnie jak zrobię nadkola, to usłyszę inne dźwięki W mk4 teraz mam pełny przelot, to i wygłuszanie na marne było
- sebekgolf
Zadbaj o słupki tylne. Nimi się strasznie niesie hałas. Ja to ogólnie stwierdzam, że grupa VW nie wie jak, bądź nie chce dobrze wygłuszać swoich samochodów. Jak w swoim pastuchu robiłem porządki, to się okazało, że słupki napchali ... pianką zapakowaną w plastikowe worki. Ręce opadają. Kompletny brak przegród dźwiękoszczelnych co określony odcinek profilu. W kombiaku problemem jest to, że bagażnik nie jest zamknięty, więc wszystko z niego słychać. Masz jedynie odrobinę szmaty która zakrywa go, a która kompletnie nie izoluje dźwięku.
Tarpan 1,5 OHV -> Swap 1,4 dohc R.I.P -> Swap 1,6 DOHC R.I.P -> Swap 1,4 DOHC R.I.P ->Swap 1,8 DOHC R.I.P -> Swap 1,8+ DOHC -> Swap 1,8T +++ DOHC in progresssss
- Qto
- _
- Kontakt:
Słupki tylne akurat mam rozebrane...i nie bardzo widzę abym mógł tam coś zrobić na łatwiznę żeby nie robić tego co w Golfie. Nadkola wykleję bo to na pewno słyszę siedząc z tyłu...i nic więcej robił nie będę. Fabrycznie jednak całe auto jest dużo lepiej wygłuszone niż mk4.
Worki z pianką w innych VAGach też widziałem...możliwe że nawet w T4
Worki z pianką w innych VAGach też widziałem...możliwe że nawet w T4
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: Volkswagen Golf
Hej, dolne zawiasy z wersji 3d są takie same jak z drzwi 5d? Bo wiadomo drzwi w 3d są większe, cięższe to czy zawiasy są jakieś mocniejsze?
Zapraszam na mój kanał Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCNuJ25 ... cWH_n8QIjQ
- sebekgolf
Nie liczyłbym na to. Tym bardziej że musieliby wtedy w fabryce montować na robota najprawdopodobniej drugi typ chwytaka aby mógł pobrać i odłożyć na drzwiach do skręcenia zawias. Za duży koszt wdrożenia takiego rozwiązania wg mnie, żeby się w to bawili.
- Qto
- _
- Kontakt:
Drugi argument za tym że są takie same...zwykle to w 3D są drzwi obwieszome. Na szybko można w Etce sprawdzić. Polift na pewno miał inne zawiasy niż przedlift...może poprawili problemy z opadaniem furtek.
- Qto
- _
- Kontakt:
było ostatnio trochę o wygłuszaniu...a że wyskoczyło mi coś i na środę rano muszę mieć poskładane auto, to dzisiaj zabrałem się za wygłuszanie nadkoli z tyłu. Jeździłem z rozebranym tyłem chyba z miesiąc...bo w jednym czasie roleta się zepsuła, zabrałem się za wygłuszanie, wymianę hebli razem z malowaniem zacisków, jarzm i osłon...jeszcze przyciemnianie szyb ze zdzieraniem starej folii także się nazbierało i zeszło z czasem jako że tylko po nocach robię.
I tak...jak zwykle zamiast zastanowić się co robię, to zacząłem wyklejać nadkole w bagażniku. Jak przeszedłem do przodu gdzie nadkole łączy się z progiem...to zobaczyłem wielką, pustą japę niczym nie wygłuszoną fabrycznie - mniej więcej zaznaczone na czerwono na pierwszym foto. W głębi wepchnięta gąbka o czym właśnie była ostatnio mowa. No kuźwa ta jaskinia jest akurat za uchem jak się siedzi z tyłu.Z materiałów i pomysłów jakie miałem na już...i korzystając z okazji, że żona akurat wyszła z domu...napchałem tam ręczników Macie jakieś pomysły na wygłuszenie tego? Ręczniki coś pomogą?
I tak...jak zwykle zamiast zastanowić się co robię, to zacząłem wyklejać nadkole w bagażniku. Jak przeszedłem do przodu gdzie nadkole łączy się z progiem...to zobaczyłem wielką, pustą japę niczym nie wygłuszoną fabrycznie - mniej więcej zaznaczone na czerwono na pierwszym foto. W głębi wepchnięta gąbka o czym właśnie była ostatnio mowa. No kuźwa ta jaskinia jest akurat za uchem jak się siedzi z tyłu.Z materiałów i pomysłów jakie miałem na już...i korzystając z okazji, że żona akurat wyszła z domu...napchałem tam ręczników Macie jakieś pomysły na wygłuszenie tego? Ręczniki coś pomogą?
- sebekgolf
Kup porządną piankę zamknięto-komórkową taką jak się stosuje do ociepleń ( da się kupić w puszce jak pianka montażowa) i lecisz. Pianka zamknięto-komórkowa nie chłonie tak wilgoci. Ewentualnie możesz wepchać do środka jakiś porządny worek z grubej folii ( ale nie tej eko co to torebki na zakupy są) i pianka do środka. Zobaczysz jakie cuda zdziała taka pianka jeśli chodzi o wygłuszenie. Na koniec możesz zamknąć pianką typowo do wygłuszeń jak chcesz. Właśnie trafiłeś na jedno z tych miejsc na które niemieccy konstruktorzy mieli wywalone, zakładając że autem będzie jeździł 70 letni dziadek do kościoła Ale szukaj dalej, jeszcze nie jedno takie miejsce znajdziesz Zaglądnij sobie pod pasy w słupkach B, w słupki A przy nogach i na wysokości belki pod deską najprawdopodobniej. Zwróć uwagę na takie jamy przechodzące z bagażnika przez słupki tylne do progów czy pałąka lecącego nad drzwiami
- Qto
- _
- Kontakt:
Przetestowane dzisiaj. Siedziałem z tyłu przy około 130-140km/h i słyszałem jednolity szum z bagażnika, słupków tylnych czy szyb...a wcześniej te dziury ze zdjęć wcześniej waliły prosto w ucho. Różnica kolosalna. Pianki PUR nie będę tam walił bo idą tamtędy wiązki, które możliwe że będę kiedyś przerabiał Zrobię to co VW w innych miejscach...napcham gruby worek piankami/gąbkami tapicerskimi i upcham szczelnie te japy
Witam wszystkich po dłuugiej przerwie słuchajcie zna ktoś tego Golfa z Mławy? Link: https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-volk ... 21a5bace19
Ogólnie chodzi o to, że gość mnie oszukał, zapłaciłem mu za koła - Japan Racingi JR16 (które z resztą miał Granul w swojej zielonej Borze) i kontakt się urwał, zostałem bez kasy. Szukam każdej możliwej pomocy. Swego czasu sprzedawał też fotele Recaro i dekory z R'ki więc może ktoś miał z nim jakiś kontakt.
Ogólnie chodzi o to, że gość mnie oszukał, zapłaciłem mu za koła - Japan Racingi JR16 (które z resztą miał Granul w swojej zielonej Borze) i kontakt się urwał, zostałem bez kasy. Szukam każdej możliwej pomocy. Swego czasu sprzedawał też fotele Recaro i dekory z R'ki więc może ktoś miał z nim jakiś kontakt.
-
- Forum Master
zgłaszaj niebieskim. kwota za felgi jest już 4-cyfrowa więc nie będzie niskiej szkodliwości a jak dostanie wezwanie w celu złożenia zeznań to Ci w zębach przyniesie kase.
Było: MK4 1.8 BIG TURBO 370KM i 470Nm
Jest: Passat B5.5 R32 TURBO 740KM i 790Nm
Jest: Passat B5.5 R32 TURBO 740KM i 790Nm
Problem w tym, że on mi je niby wysłał, niby bo miało być 3k z wysyłka, a paczki doszły do mnie jeszcze za dodatkową kasę tj 500 zł i w dodatku felgi w stanie złomu, a nie "jak nowe" i wróciły do niego i teraz niebiescy odwracają kota ogonem i kierują do sądu... no i ch... ,że wygrałem sprawę w sądzie i zgłosiłem nakaz zapłaty do komornika jak gość to jedna patologia i nie pracuje, ani nic nie ma na siebie.