Aktywacja dodatkowych funkcji w Full FIS Immo 2?

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

darkboy
Nowicjusz
Nowicjusz

Aktywacja dodatkowych funkcji w Full FIS Immo 2?

Post autor: darkboy » ndz sty 05, 2020 14:11

Witam.
Ostatnio w Golfie założyłem sobie licznik z full FISem 1J0 920 845A. Licznik VDO i immo2. Przeszukałem masę wątków i tematów na tym forum i innych i nic nie znalazłem.

1.Jest możliwość włączenia jakiś bajerów w tym liczniku? Wyczytałem, że nie włączę tutaj ani testu zegarów po zapłonie ani ile przejadę na baku, ale czy jest możliwość włączenia "aktywnej" kontrolki tempomatu? Żeby zaświecała się gdy naprawdę utrzymuję prędkość. W eepromie licznika nie mam takich wartości albo źle odczytuje (0x1EE) E9->F9
Obrazek

2. Czemu nie wyświetla mi otwartych drzwi kierowcy na Fisie? Przy klapie bagażnika jest komunikat i samochodzik z klapą uchyloną. Brzęczyk działa, lampka w drzwiach również, Can Getaway przekodowany na 0006 tak jak było na starych zegarach. Na starych zegarach nie było kontrolki (1J0920805B). Z tego co wiem drzwi pasażerów nie będą pokazywane bo moduł komfortu 1J0 ale czemu kierowcy się nie wyświetlają?

Dzięki za pomoc :pub:

bolo9823
Ma gadane
Ma gadane
Auto: Volkswagen Golf 4 1.9 TDI ALH

Re: Aktywacja dodatkowych funkcji w Full FIS Immo 2?

Post autor: bolo9823 » pn sty 06, 2020 19:26

1. W immo2 nie ma mozliwości aktywowania kontrolki tempomatu jak w immo3, trzeba było odrazu zakupić immo3 z passata i bym miał te wszystkie bajery plus lepszy wygląd (moim zdaniem)
2. Jezeli jest brzeczy przy otwartych drzwiach powinno wyswietlac komunikat bo sygnał idzie do zegarów, pozmieniaj kodowanie licznika kilka razy (ja tak zrobiłem u siebie i zadziałało)

darkboy
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: Aktywacja dodatkowych funkcji w Full FIS Immo 2?

Post autor: darkboy » śr sty 08, 2020 08:11

bolo9823 pisze:
pn sty 06, 2020 19:26
1. W immo2 nie ma mozliwości aktywowania kontrolki tempomatu jak w immo3, trzeba było odrazu zakupić immo3 z passata i bym miał te wszystkie bajery plus lepszy wygląd (moim zdaniem)
2. Jezeli jest brzeczy przy otwartych drzwiach powinno wyswietlac komunikat bo sygnał idzie do zegarów, pozmieniaj kodowanie licznika kilka razy (ja tak zrobiłem u siebie i zadziałało)
Dzięki, tak zrobię :grin:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Volkswagen: Golf - mk4 (1997 - 2005)”