[mk3 1.4 1995] Uzupełnianie płynu do wspomagania

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

bosman
Nowicjusz
Nowicjusz

[mk3 1.4 1995] Uzupełnianie płynu do wspomagania

Post autor: bosman » śr paź 18, 2006 16:12

Witam,

miałem pęknięty zbiorniczek płynu do wspomagania. Skleiłem go, ale płynu jest poniżej minimalnej kreski. Płyn ma kolor brązowy. Czy dostanę gdzieś taki płyn? Słyszałem, że teraz są jakieś zielone i czerwone. Czy mogę dolać takiego płynu czy lepiej spuścić poprzedni i nalać nowy?

Awatar użytkownika
piotrsrokosz
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Re: [mk3 1.4 1995] Uzupełnianie płynu do wspomagania

Post autor: piotrsrokosz » śr paź 18, 2006 16:35

bosman pisze:Witam,

miałem pęknięty zbiorniczek płynu do wspomagania. Skleiłem go, ale płynu jest poniżej minimalnej kreski. Płyn ma kolor brązowy. Czy dostanę gdzieś taki płyn? Słyszałem, że teraz są jakieś zielone i czerwone. Czy mogę dolać takiego płynu czy lepiej spuścić poprzedni i nalać nowy?
Jeżeli nie wiesz jaki masz wlany płyn to wymień cały na nowy. Koszt niezbyt wygórowany (zależy od płynu) i roboty nie wiele.

WV Golf 1,8 - 1992, AAM 75KM, LPG,
ABS, wspomaganie

Awatar użytkownika
grzes900
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: grzes900 » śr paź 18, 2006 16:53

WITAM. ktos madry powiedzial ze jak nie smierdzi to nie ruszaj, polecam dolac a nie spuszczac calego plynu z ukladu, mowie tak dlatego ze znam 3 przypadki kiedy gosc uparl sie na wymiane plynu i od tego czasu szwankuje wspomaganie i niewiadomo czemu. Ale to jest tylko taka propozycja a decyzje podejmi sam czy wymieniac. jezeli chcesz dolac to w sklepach (ino nie w marketach) maja katalogi i wiedza jaki plyn do czego i czy jest mieszalny. pozdrawiam

GG

Awatar użytkownika
collo
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: collo » śr paź 18, 2006 18:42

dzis bylo kolo 0 stopni rano po odpaleniu kiera ciezko chodzila po chwili wspomaganie zaczelo pracowac czy jest to objaw ze płyn jest juz przepracowany i trzeba go wymienic czy po prostu tak ma byc. stan płynu na bagneciku w normie.

Awatar użytkownika
pszczyna
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: pszczyna » śr paź 18, 2006 20:25

I tak kupujesz całą butelkę wiec dlaczego miałbyś nie wymienić całości , wówczas wiesz co masz - a tak 2X niewiadomo co.
Osobiście się uparłem na wymianę całego płynu choć wszyscy twierdza że tylko się dolewa , co doleje 20ml.a reszta płynu będzie stać na półce ? przychodzi pora to wymieniam .

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”