Witam.
Jestem nowym forumowiczem i jeżeli istnieje jakiś temat to proszę o poprawienie mnie.
Natomiast kilka dni temu kupiliśmy golfa4 1.8 turbo 150 km 99rNie wiem czy one tak mają ale po nagrzaniu się silnika stojąc obok czy z lewej strony czy z prawej czuć jak oddaje ciepło. Golf normalnie się rozgrzewa, temperaturę cały czas trzyma 90 stopni i jest zalany różowym borygiem.
Grzanie silnika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Re: Grzanie silnika
Jak dobrze picisniety był to myślę że turbo może dobrze oddawać ciepło.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
-
- Nowicjusz
- GOLF425TH
- Mały gagatek
- Auto: GOLF 4 GTI 25TH JAHRE
- Silnik: AUQ
Mam dwa golfiki 1.8t i też jeden z 99r i powiem tak to normalne że oddaje ciepło wystarczy w nocy dobrze mu dac w palnik i otworzyć maske i zobaczyć w okolice turbo kolektor wydechowy można fajkę sobie odpalić jeśli autko trzyma 90 stopni i faktycznie bardzo się nagrzewa to też może być zapchany katalizator o ile w gl tam jeszcze jest bo już się kilka razy z takimi przypadkami spotkałem najlepiej wywalić kata i autko ma lżej bo jest odetkane
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
Okazało się że ułamal się przewód od podciśnienia i płyn chłodniczy uciekał a katalizator jest ok Wszystko uszczelnienie i załozone i hula golfik jak ta lala .