Problem z benzyna, na gazie igła.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z benzyna, na gazie igła.
Panowie mam problem ze swoim golfem IV 1.6 sr akl 74kw 1998. Mianowicie ma problemy z odpaleniem po dłuższym postoju więcej niż 8,9h wtedy szarpie, jakby nie palił na dwa Gary. A momentami odpalił nawet po 3 dniach stania czy tygodniu,taka wizja.Jak już odpali na banzynie, przy szybkim dodaniu gazu strzela w kolektor ssący, i nie ma pełnej mocy podczas jazdy. Poniżej będą linki do filmików, pierwszy z nich to zachowanie się na benzynie, a drugi przełączanie na LPG.
1.
2.
Jeśli po takim postoju odpale na gazie żadnych problemów. Jazda na LPG nie sprawia żadnych problemów, nic nie strzela jest moc auto śmiga.
Więc nie oczekuję że problem na już będzie rozwiązany. Chcę usłyszeć wasze opinie.
1.
2.
Jeśli po takim postoju odpale na gazie żadnych problemów. Jazda na LPG nie sprawia żadnych problemów, nic nie strzela jest moc auto śmiga.
Więc nie oczekuję że problem na już będzie rozwiązany. Chcę usłyszeć wasze opinie.
Re: Problem z benzyna, na gazie igła.
Zakręć całkowicie LPG i pojeździe na samym pb. Zobacz jak wtedy będzie odpalał.
Panowie jutro dodam filmik z sytuacją jak auto odpala kiedy ma wizję.
Usterką była pompa paliwa.
Już koniec problemu z odpalaniem, szarpaniem i strzałami w kolektor, i przerywaniem podczas jazdy na benzynie.
Pompa zakupiona na allegro za 179 zł MAGNETI MARELLI
Temat do zamknięcia.
Już koniec problemu z odpalaniem, szarpaniem i strzałami w kolektor, i przerywaniem podczas jazdy na benzynie.
Pompa zakupiona na allegro za 179 zł MAGNETI MARELLI
Temat do zamknięcia.
-
- Ma gadane
- Auto: Volkswagen Golf
Witam mam polo 1.4 16v 2003r kod silnika bby przebieg 127 tyś km w aucie wymieniłem świece i cewki i ostatnio zauważyłem że auto na biegu jalowym lekko poszarpuje silnikiem , gdzie szukać ewentualnej przyczyny takiego zjawiska ?