[TDI PD] ASZ, wyciek płynu, problem z odpaleniem..
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[TDI PD] ASZ, wyciek płynu, problem z odpaleniem..
Siemka. Miałem przygodę, pękł mi wąż co idzie z magistrali do nagrzewnicy, wywaliło cały płyn, a miałem na blacie 150km/h.. ujechałem tak ja wiem z 400m, na autosradzie cieżko z lewego na awaryjny uciec... Usterkę jakoś ogarnąłem, płynu dolałem ale rozrusznik nie miał siły w ogóle zakręcić silnikiem, kontrolki gasły i koniec. Lecz z pychu zagadał bez problemu (tak wiem, nie odpala się na pych, ale konieczność wyższa), po tym wszystkim odpala i gaśnie normalnie, tj jak przed usterką... czy powinienem się martwić na zapas, że się silnik przytarł czy co? Ogólnie w poniedziałek i tak odstawiam do mechaniora niech rzuci swoim okiem, ale jestem ciekaw Waszych opinii (w nawiasie dodam, że silnik po tym pracuje normalnie, tj tak jak przed usterką)
[TDI PD] Re: ASZ, wyciek płynu, problem z odpaleniem..
Nic się nie przypadło. Takie to delikatne to to nie jest.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
ja wiem, że to delikatne nie jest.. bo mamy jeszcze olej który też odprowadza ciepło oraz krótki dystans, ale ciekawi mnie tylko czemu nie miał siły z rozrusznika odpalić...
Zbieg okoliczność. Jakiś problem prądowy, kable aku lub sam rozrusznik trafiony.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
czort wie... ogólnie pali z "pół obrotu" jak to się mówi a w tej sytuacji to było, że kawałek zakręcił bo wskazówkę od obrotka podbijało ale zaraz kontrolki gasły i hej..