[mk2 TDic] Metalowa uszczelka pod głowice

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
tomogolf2
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

[mk2 TDic] Metalowa uszczelka pod głowice

Post autor: tomogolf2 » wt paź 17, 2006 16:03

Witam.Mam problem z uszczelką pod głowica.jako ze zwiekszyłem cisnienie na turbinie to stara uszczelke mi wydmuchało.nie chce zakładowac zwykłej uszczelki bo mysle ze to nie ma sensu.byłem we wszystkich skleach motoryzacyjnych w moim miescie i nikt nie słyszał o metalowaj uszczelce go golfa 2 td, do golfa 3 to sa ale do 2 to nie ma :(, i nie wiem gdzie teraz szukac...moze ktos z Was zna namiary do jakichs firm ktore sie tym zajmuja, ktore produkuja, u ktorych moge zamowic taka uszczelke.pomozcie

Moj Fire & Ice TDI

KUPIE TYLNA ŁAPE SILNIKA SYNCRO MK3 PASSAT B4!!

Awatar użytkownika
vw_vandal
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: vw_vandal » wt paź 17, 2006 18:46

tomogolf2, w mk2 nie było chyba metalowych uszczelek ponoć z mk3 1.9 TD pasują ja przez chwile rzuciłem okiem na uszczelkę z mk2 i mk3 i się trochę różniły jak wyskrobie trochę czasu podjadę do kolesia i obadam obydwie.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DvkPN1Buok0&feature=autoplay&list=FLdQqUeMMZKpjqZ72OdcA6cQ&lf=mh_lolz&playnext=1[/youtube]

Awatar użytkownika
Krzylu
Germanista
Kontakt:

Post autor: Krzylu » wt paź 17, 2006 19:39

inne sa i niema do mk2 TD metalowych
trzeba cos rzezbic a co z kompresja przeciez wieksze otwory na cylindry ma metalowa

Awatar użytkownika
ventil
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: ventil » wt paź 17, 2006 19:44

tomogolf2 - pytałes mnie w innym poście o uszczelkę - ja nie mam w swoim 1.6 metalowej uszczelki - mam uszczelkę firmy GOETZE bo zawiodłem sie na REINZ'u - po prostu mi podciekał. GOETZE śmiga juz 30 tyś km na cisnieniu do 1.7bar i na razie nie ma wycieków. Metalowej uszczelki do 1.6 nie kupisz raczej w sklepie bo takiej zwykłe firmy nie produkują - być może ktoś robi cos takiego na zamówienie ale REINZ i GOETZE nie maja do 1.6 w swoich katalogach metalowej uszczelki. Metalową miał dopiero 1.9 ale tam hest troche większa średnica cyl. i nie wiem jak to będzie śmigać na takiej uszczelce. Zapytaj zaprzal'a - on co nieco wie na ten temat. Ważne jest by głowica wyła prosta - najlepiej przeszlifować i nowe śruby przy wymianie. Oglądnij tez blok czy nie ma wżerów i jeśli mechanior będzie Ci skręcał głowicę to ma ją dokręcac w/g instrukcji z uszczelki a nie tak jak on uważa bo tyle to wystarczy i więcej nie trzeba (druciarze czasami tak radzą).

Awatar użytkownika
tomogolf2
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: tomogolf2 » wt paź 17, 2006 20:17

to po prostu mam zapakowac normalna uszczelke ale firmy Goetze ta metalowo-włoknowa?i tez wytrzyma to co sie dzieje u mnie w silniku?

[ Dodano: 17 Paź 2006 20:19 ]
vw_vandal, bede czekał na twoje wnoski :)

Moj Fire & Ice TDI

Awatar użytkownika
zaprzal
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: zaprzal » wt paź 17, 2006 20:31

Dowiadywalem sie w kilku zrodlach i podobno mozna zalozyc metalowa uszczelke od 1.9td. Nie daje za to glowy dopoki sam nie sprobuje, ale jak masz juz zdjeta glowice to warto moim zdaniem zbadac ten temat, jesli faktycznie pasuje to moze byc bardzo dobre rozwiazanie.

[b]nie odpowiadam na PW![/b] prosze o kontakt przez [url]turbodiesel.pl[/url]

Awatar użytkownika
tomogolf2
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: tomogolf2 » wt paź 17, 2006 21:59

głowicy jescze nie sciagałem ale chyba załoze zwykła uszczelke firmy goetze i dam se na spokuj, jak mi wydmucha to pokombinuje cos z ta metalowa od golf 3.....

[ Dodano: 17 Paź 2006 22:02 ]
ale z tego co słyszałem to blok od 1,6 i 1,9 rozni sie otworami cylindorow jak sie nie myle to 1,6 ma 76,5 a 1,9 ma 79,5, albo jakos tak.....i moze cos tu nie pasowac........ :-k

Moj Fire & Ice TDI

Awatar użytkownika
zaprzal
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: zaprzal » wt paź 17, 2006 22:48

jak uwazasz, ja zamierzam zaryzykowac jesli sie trafi taka okazja

Awatar użytkownika
Grzesiekk1982
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: Grzesiekk1982 » wt paź 17, 2006 22:51

tomogolf2 pisze:79,5, albo jakos tak
Nie mylisz się, sprawdziłem w danych dla AAZ, AFN, 1Z, AHU (te same- sprawdzałem tylko, żeby wykluczyć błąd w programiku).
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
tomogolf2
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: tomogolf2 » śr paź 18, 2006 00:24

zaprzal pisze:ja zamierzam zaryzykowac
nom własnie, ja jakos nigdy za hazardem nie przepadałem dlatego wole pozostac przy zwykłej.ale jak mi ja wysadzi to wtedy juz nie bede ryzykował tylko sprawdze czy bedzie pasowała od 1,9.

Moj Fire & Ice TDI

Awatar użytkownika
zaprzal
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: zaprzal » śr paź 18, 2006 08:45

tomogolf2, to nie hazard, mozesz wziasc z jakiegos zaprzyjaznionego sklepu zobaczyc chociaz czy bedzie pasowala. Otwory cylindrow beda na 100% minimalnie wieksze, ale jezeli reszta pasuje to chyba niezly pomysl. Oczywiscie jezeli dalej zamierzasz sie bawic w podkrecanie

Awatar użytkownika
tomogolf2
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: tomogolf2 » śr paź 18, 2006 11:10

Dzisiaj bede sciagał głowice i mam 2 uszczelki jedna zwykła do golfa 2 a druga pozyczyłem nowke sztuke od golfa3 cała metalowa i nie pasuja na niekotre otwory ale jak zdejme głowice to zobacze jak to lezy.

Moj Fire & Ice TDI

Awatar użytkownika
zaprzal
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: zaprzal » śr paź 18, 2006 16:31

tomogolf2, jak mozesz to przyloz jedna do drugiej i zapodaj fotke na forum. dzieki :kufel: Jestem bardzo ciekaw czy sie uda...

Awatar użytkownika
tomogolf2
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: tomogolf2 » pt paź 20, 2006 22:42

zaprzal, sorki ze nie zrobiłem zdjecia,ale uszczelka od golfa 3 nie pasuje do 2, trebaby było poszerzac cylinrdy....Autko oddałem do mechanikow,jako ze moj ma przelatane ponad 270 tysi, bedą mi wymieniali uszczele pod golwica, uszczelniacze zaworw, prowadnice zawoowe, bo luzy były na zaworach, przu okazji wymienia mi pierscienie na tłokach, no i moze panewki 4 sztuki.....eh...prawie jak kapitalny.....

Moj Fire & Ice TDI

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”