Golf 4 tdi alh.
Gdy silnik zimny - ruszam powoli jest ok.
Gdy tylko w duszę gaz trochę mocniej - czuć ze autko nie ma mocy (mam wskaźnik doładowania) i jest dziwne zbicie doładowania... gdy już trochę przejdę - 2,3,4 bieg itp to dalszą jazda (ruszanie z miejsca energiczne jest bezproblemowe oraz nie ma tego zaniku mocy.
A gdy na zimnym silniku chcę prawie z pedałem w podłodze ruszyć - od razu silnik przerywa i telepie nim
Jednocześnie biała chmura dymu... auto nawet zgaśnie --> musze wyjąć kluczyk ze stacyjki i jak odpali (ale jakoś tak ciężej ) znów są drgawki i biały dym... zgaszę, chwilę poczekam odpalam jest ok i mogę z 1 biegu ruszyć dynamicznie i wszystkie objawy ustają..

Problem się zaczął gdy miałem 180km -->turbo gtb 2056 0.216 pompa seria wtedy wydawało mi się ze coś sie zmieni --> modyfikacja pompy na 11mm oraz 0.260 (to było w planach jednak łudziłem się ze będzie ok ) zamontowane pompę do zbiornika z PD silnika (która delikatnie poprawiła opalanie na zimnym)
Pojechałem na program. Oczywiście było trochę do,, poprawienia,, delikatnie mowiąc:
Przed tym programem to nawet gdy silnik był ciepły to nie można było dynamicznie ruszyć czy nawet przyspieszyć z 2 biegu....
Jak pisałem- teraz tylko na zimnym silniku problem z ruszanie dynamicznym ...
Co mogę zrobić , jakieś rady?