Mam pytanko.
W podstawę mojego Pierburga wpuszczona jest krótka metalowa rurka, która wchodzi w kolektor. Zamontowana jest na przedłużeniu mniejszej gardzieli. Bez problemu daje się wyciągnąć po zdjęciu gaźnika z podstawy.
Nie znalazłem czegoś takiego w serwisówce. Czy jest to część oryginalna, czy jakiś "wynalazek" służący np. oszczędności paliwa?
Przy okazji, mam LPG i jeżdżę prawie wyłącznie na gazie. Zastanawiam się, co się będzie działo po wymontowaniu tej rurki.
Czy ktoś coś wie na ten temat?
Dzięki z góry za informacje. Pozdrawiam
[mk2] 1.3 MH - rurka w podstawie gaźnika (a cóż to???)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Co do fotki, będzie ciężko. Dopiero złożyłem drania i nie bardzo mi się chce znów tego robić.
Co do gazu, to gaz raczej nie lubi podgrzewania. Zastanawiam się zatem, czy nie wywalić tej rurki, bo może niepotrzebnie grzeje i wprowadza dodatkowe opory przepływu mieszanki do kolektora.
Co o tym myślicie?
Co do gazu, to gaz raczej nie lubi podgrzewania. Zastanawiam się zatem, czy nie wywalić tej rurki, bo może niepotrzebnie grzeje i wprowadza dodatkowe opory przepływu mieszanki do kolektora.
Co o tym myślicie?
Może jutro znajdę troche czasu na to. Poobserwuję jakiś czas, jakie spalanie itd.
[ Dodano: Sro Lis 01, 2006 11:27 ]
Sorki, że dawno się nie odzywałem w temacie, ale długo nie miałem sprawnego neta.
Informuję, że do tej pory nie bawiłem się w wymontowanie tej rurki, bo nie chce mi się przy obecnej pogodzie.
Ale w każdym razie dziękuję za odzew, "punktuję" wszystkich i pozdrawiam
[ Dodano: Sro Lis 01, 2006 11:27 ]
Sorki, że dawno się nie odzywałem w temacie, ale długo nie miałem sprawnego neta.
Informuję, że do tej pory nie bawiłem się w wymontowanie tej rurki, bo nie chce mi się przy obecnej pogodzie.
Ale w każdym razie dziękuję za odzew, "punktuję" wszystkich i pozdrawiam