[mk2] Jak wymienić wsad klamki

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
kotem
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

[mk2] Jak wymienić wsad klamki

Post autor: kotem » wt paź 17, 2006 18:46

Witam

Przez ostatnie dni drzwi od strony kierowcy otwierały mi się coraz gorzej, aż nadszedł dzisiejszy dzień i zupełnie przestały się otwierać. Odkręciłem klamkęi okazało się ze ułamał się element, za pomocą którego klamka jest przymocowana do karoserii, muszę więc ją wymienić. Ale zanim ją wymienie chciałbym wiedziec jak wyjąć wsad zamka, bo nie chciał bym mieć kilku kluczyków do jednego samochodu(takie akcje zachowajmy dla FSO). Walczyłem z klamką dobrą godzine i nie udało mi się tego dokonać.
Powiedzcie mi czy jest w ogóle możliwa taka zamiana i jak jej dokonać, bo ja juz nie mam do niej siły.

PS. Szukałem ale wyskakuje mi tylko jedna strona potem jak chce dac na następną to wyskakuje "nie znaleziono postów dla wybranych kryteriów" czy coś w tym stylu, ale walczyłem długo, więc jak juz bylo to nie krzyczcie za mocno.

[img]http://images22.fotosik.pl/25/4dfe2cbdc7fe3131.jpg[/img]
[you]

bodzio_j
Lord GTI
Lord GTI
Kontakt:

Post autor: bodzio_j » wt paź 17, 2006 19:01

Wyciągnięcie wkładu jest bardzo proste. Trzeba odkręcić naktrętkę którą cały wkad jest przymocowany.Wyjąć i przełożyć.
UWAGA : Wkład wyciągaj z kluczykiem, w przeciwnym razie wylecą zapadki. Przyjżyj się dobrze jak założona jest sprężyna, aby założyć ją tak samo.

Awatar użytkownika
misiek
_
_
Kontakt:

Post autor: misiek » wt paź 17, 2006 19:04

bodzio_j pisze:Trzeba odkręcić naktrętkę którą cały wkad jest przymocowany
srubka trzymajaca wkładkę jest od wewnętrznej str. klamki, trzyma ona jednocześnie element w kształcie V który popycha za cyngiel mech. zamka

:-k ...

Awatar użytkownika
kotem
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: kotem » wt paź 17, 2006 19:08

Ej przeciez to jest nie wykonalne zeby wyjąć wkład z kluczykiem, bo on nie przejdzie przez tą dziure, no wyjąć moze i sie da bo mozna rozwalić starą klamke ale włożyć to juz magika potrzeba. Odkręciłem dwie śróbki jedna to ta z góry na tum czymś w kształcie litery V, które podnosi i opuszcza rygielek, i jakąś śróbkę pod ciegnem, które otwiera drzwi i nic kompletnie nic nie drgnęło mam urzyć siły młotka?? Może sie zapiekło albo coś.

[ Dodano: Wto Paź 17, 2006 19:10 ]
Za szybko piszecie :P Misiek ją również odkręciłem walczyłem z nią z całych sił ale nie dała mi szans. To jest na jakis zatrzaskach??

[you]

bodzio_j
Lord GTI
Lord GTI
Kontakt:

Post autor: bodzio_j » wt paź 17, 2006 19:20

kotem pisze:ta z góry na tum czymś w kształcie litery V, które podnosi i opuszcza rygielek
właśnie tę miałeś odkręcić. Zdejmij ( musi zejść) to coś w kształcie V, WŁÓŻ KLUCZYK I WYPCHNIJ OD STRONY WYKRĘCONEJ ŚRUBKI. Razem z kluczykiem. WKład wchodzi później tylko w jednym położeniu.

Awatar użytkownika
misiek
_
_
Kontakt:

Post autor: misiek » wt paź 17, 2006 19:27

tu masz fotę

:-k ...

Awatar użytkownika
kotem
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: kotem » wt paź 17, 2006 19:38

Fakt udało się, co prawda dopierop po tym jak wpadłem w furię ale udało się. Dziękuję za pomoc. A jak przyslą mi nową klamkę to zrobie foto poradę.

[you]

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”