[mk2] Jak wymienić wsad klamki
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk2] Jak wymienić wsad klamki
Witam
Przez ostatnie dni drzwi od strony kierowcy otwierały mi się coraz gorzej, aż nadszedł dzisiejszy dzień i zupełnie przestały się otwierać. Odkręciłem klamkęi okazało się ze ułamał się element, za pomocą którego klamka jest przymocowana do karoserii, muszę więc ją wymienić. Ale zanim ją wymienie chciałbym wiedziec jak wyjąć wsad zamka, bo nie chciał bym mieć kilku kluczyków do jednego samochodu(takie akcje zachowajmy dla FSO). Walczyłem z klamką dobrą godzine i nie udało mi się tego dokonać.
Powiedzcie mi czy jest w ogóle możliwa taka zamiana i jak jej dokonać, bo ja juz nie mam do niej siły.
PS. Szukałem ale wyskakuje mi tylko jedna strona potem jak chce dac na następną to wyskakuje "nie znaleziono postów dla wybranych kryteriów" czy coś w tym stylu, ale walczyłem długo, więc jak juz bylo to nie krzyczcie za mocno.
Przez ostatnie dni drzwi od strony kierowcy otwierały mi się coraz gorzej, aż nadszedł dzisiejszy dzień i zupełnie przestały się otwierać. Odkręciłem klamkęi okazało się ze ułamał się element, za pomocą którego klamka jest przymocowana do karoserii, muszę więc ją wymienić. Ale zanim ją wymienie chciałbym wiedziec jak wyjąć wsad zamka, bo nie chciał bym mieć kilku kluczyków do jednego samochodu(takie akcje zachowajmy dla FSO). Walczyłem z klamką dobrą godzine i nie udało mi się tego dokonać.
Powiedzcie mi czy jest w ogóle możliwa taka zamiana i jak jej dokonać, bo ja juz nie mam do niej siły.
PS. Szukałem ale wyskakuje mi tylko jedna strona potem jak chce dac na następną to wyskakuje "nie znaleziono postów dla wybranych kryteriów" czy coś w tym stylu, ale walczyłem długo, więc jak juz bylo to nie krzyczcie za mocno.
[img]http://images22.fotosik.pl/25/4dfe2cbdc7fe3131.jpg[/img]
[you]
[you]
Ej przeciez to jest nie wykonalne zeby wyjąć wkład z kluczykiem, bo on nie przejdzie przez tą dziure, no wyjąć moze i sie da bo mozna rozwalić starą klamke ale włożyć to juz magika potrzeba. Odkręciłem dwie śróbki jedna to ta z góry na tum czymś w kształcie litery V, które podnosi i opuszcza rygielek, i jakąś śróbkę pod ciegnem, które otwiera drzwi i nic kompletnie nic nie drgnęło mam urzyć siły młotka?? Może sie zapiekło albo coś.
[ Dodano: Wto Paź 17, 2006 19:10 ]
Za szybko piszecie
Misiek ją również odkręciłem walczyłem z nią z całych sił ale nie dała mi szans. To jest na jakis zatrzaskach??
[ Dodano: Wto Paź 17, 2006 19:10 ]
Za szybko piszecie
[img]http://images22.fotosik.pl/25/4dfe2cbdc7fe3131.jpg[/img]
[you]
[you]