temat niestety nieprzyjemny. Pacjent Golf IV 1.6 SR APF. Od czasu zakupu tj. końca stycznia niestety zaobserwowałem tzw. majonez pod korkiem wlewu oleju. Jako, że nie robiłem dłuższych tras tylko do pracy i powrót - około 5-7 km w jedną stronę - nie przejmowałem się tym zbytnio. Niestety ostatnio musiałem parę razy dojechać gdzieś dalej parę razy (po 50 km w jedną stronę) więc silnik już miał czas na dogrzanie. Uznałem, że to dobry moment żeby sprawdzić, czy majonez zniknie.

Niestety bo uprzednim wyczyszczeniu korka wlewu oleju, po przejechaniu 50 km w jedna stronę i 50 km w drugą, majonez nie znika, zrobiło się natomiast coś takiego

Pytanie które się nasuwa - czy jest to uszczelka do wymiany? Innych objawów nie zauważyłem. Płynu chłodniczego nie ubywa, samochód nie kopci, mocy nie traci. Chciałbym zainwestować w najbliższym czasie w gaz, niestety dopóki nie będę miał jasności co do uszczelki nie mam przekonania żeby inwestować. Czy istnieje jakiś sposób aby jednoznacznie stwierdzić co mu dolega? Z góry dziękuję za pomoc