Kącik posiadaczy MK4
Moderator: VIP
-
- Ma gadane
- Auto: Volkswagen Golf 4 1.9 TDI ALH
Re: Kącik posiadaczy MK4
A to przez czyszczenie nastawnika, po złozeniu cały czas wyswietla sie błąd "17970 - Quantity Adjuster (N146): Upper Limit Reached" i za cholere nie moge tego usunąć. Nie ma to nic związanego z Arduino
Dobra robota, też nad tym ostatnio myślałem
Jedynym tego minusem jest to, że kabel OBD musi być cały czas wpięty do gniazda i traci się możliwość wyświetlania informacji z radia. Chyba, że rozwiązałeś to jakoś inaczej? Stosowałeś konwerter 12v do 5v?
Jedynym tego minusem jest to, że kabel OBD musi być cały czas wpięty do gniazda i traci się możliwość wyświetlania informacji z radia. Chyba, że rozwiązałeś to jakoś inaczej? Stosowałeś konwerter 12v do 5v?
-
- Ma gadane
Podłączenie tego nie jest az takie problematyczne, konwerter z 12v na 5v to zwykła ładowarka samochodowa usb za 8 zł, rozebrałem ja i ładnie polutowałem kabelki. Gniazdo OBD - tutaj juz jest troche komplikacji, kabel z linią K wziąłem z licznika i połączyłem do kkl który wysyła informacje do arduino, jak wiadomo dwa urządzenia nie mogą pobierać danych z lini K, dlatego własnie zastosowałem wyłącznik do arduino, zeby móc sie w razie co połączyc z komputerem silnika przez laptopa. Wszystko jest schowane wiec oryginalne gniazdo OBD jest cały czas wolne.
Wyświetlanie informacji z radia nie jest możliwe, moze dałoby sie to rozwiązać jakis przekażnikiem, nie myślałem nad tym. Ja u siebie nie mam oryginalnej navi, tylko radio beta i szczerze wole w górnej belce informacje silnika niz radia :p
Wyświetlanie informacji z radia nie jest możliwe, moze dałoby sie to rozwiązać jakis przekażnikiem, nie myślałem nad tym. Ja u siebie nie mam oryginalnej navi, tylko radio beta i szczerze wole w górnej belce informacje silnika niz radia :p
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: Volkswagen Golf
Hej, chce podłączyć radio rcd 200 mp3, auto posiada can, sprawdzałem po numerze licznika i ma kable odpowiednie. W które kable z licznika muszę się wpiąć, zęby radio działało poprawnie i gdzie je wpiąć do kostki?
Zapraszam na mój kanał Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCNuJ25 ... cWH_n8QIjQ
-
- Ma gadane
Jak jak chciałem kupić to radio i zamontować w moim mk4 z canem to przeczytałem ze i tak trzeba kupić emulator can, ponieważ w mk4 nie idą informacje przez can które potrzebuje radio.
-
- Forum Master
- Auto: Bora
- Silnik: ARL
A w tym temacie https://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.p ... 0#p7171124 co zadałeś pytanie nie jest to opisane,czy nie chce ci się przeczytać i czekasz na odpowiedź specjalną dla ciebie?Nawet post przed twoim jest opisane.
- sebekgolf
- Forumowy spamer :)
- Auto: Volvo S60 T6 R-Design, MK4 GT TDI i inne takie
To się nazywa czytanie ze zrozumieniem
Tarpan 1,5 OHV -> Swap 1,4 dohc R.I.P -> Swap 1,6 DOHC R.I.P -> Swap 1,4 DOHC R.I.P ->Swap 1,8 DOHC R.I.P -> Swap 1,8+ DOHC -> Swap 1,8T +++ DOHC in progresssss
Pomagamy Domom Dziecka -> ZŁOMBOL '11/'12 /'14/'15/'16
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
ma ktoś możliwość zmierzyć średnicę i długość katalizatora w ASZ lub ARL?
Muszę zrobić wydech od początku do końca...i chcę wstawić jakiegoś kata. Może orientuje się ktoś jak będzie wyglądał dźwięk na samym kacie? Nie chcę aby było zbyt głośno...a nie wiem czy jest potrzeba wstawiania tłumika jeśli będzie kat. Słyszałem całą masę aut na samym tłumiku...ale nigdy na samym kacie - chyba nikt nie robi takich modów Gadałem dziś z gościem co będzie robił wydech i też w szoku... pewnie każdy pierwsze co to wywala kata...a ja chcę wstawić
Muszę zrobić wydech od początku do końca...i chcę wstawić jakiegoś kata. Może orientuje się ktoś jak będzie wyglądał dźwięk na samym kacie? Nie chcę aby było zbyt głośno...a nie wiem czy jest potrzeba wstawiania tłumika jeśli będzie kat. Słyszałem całą masę aut na samym tłumiku...ale nigdy na samym kacie - chyba nikt nie robi takich modów Gadałem dziś z gościem co będzie robił wydech i też w szoku... pewnie każdy pierwsze co to wywala kata...a ja chcę wstawić
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
co to jest normalny wydech? Jeśli masz na myśli taki jak wyjechał z fabryki, to nie wchodzi w grę...fabryczny wydech nie przewidywał podwajania mocy
- sebekgolf
- Forumowy spamer :)
- Auto: Volvo S60 T6 R-Design, MK4 GT TDI i inne takie
Qto,rzuć okiem na PW
Tarpan 1,5 OHV -> Swap 1,4 dohc R.I.P -> Swap 1,6 DOHC R.I.P -> Swap 1,4 DOHC R.I.P ->Swap 1,8 DOHC R.I.P -> Swap 1,8+ DOHC -> Swap 1,8T +++ DOHC in progresssss
Panowie i Panie. Ma ktoś namiary na kogoś kto sprzedaje licznik z erki?? Za wszelka pomoc bardzo dziękuje
Stabilizator z audi tt podejdzie pod gwint? To jest to samo co s3?
Edit: już wiem że tak. Za 100 zł z wysyłką było warto
Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka
Edit: już wiem że tak. Za 100 zł z wysyłką było warto
Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka