Z ciekawości jakie są obostrzenia odnośnie obrysówek ? Bo w sumie jeden z moich samochodów je posiada.Qto pisze: ↑ndz mar 03, 2019 18:58Wiadomo, że od policjanta dużo zależy...jak mnie się przyczepili do obrysówek, to udawałem głupiego i mówię że auto tak przyjechało z Niemiec i przez ostatnie lata (nie pamiętam teraz czy było to wtedy 4, 5 czy 7 lat) przeglądy normalnie przechodziło auto więc nie zdawałem sobie sprawy z tego, że coś jest nie tak. Oczywiście dokładnie miałem obcykane przepisy dotyczące obrysówek i wiedziałem dlaczego nie mogę ich mieć...a jedyny argument policjanta był taki - my w Ducato też nie mamy Akurat byli tym najkrótszym w którym obrysy nie występowały właśnie ze względu na przepisy...ale ja te przepisy znałem a oni nie.
Za 2-3 tygodnie jadę na przegląd i za miesiąc do Polski i chcę się zorientować...z rodziną jadę i baba by mi łeb suszyła przez następny miesiąc, że "niesprawnym" autem jeżdżę Po przeglądzie jeszcze wpadają postoje od Tomnika...bo zwykłe żarówki przy ksenonie słabo wyglądają
@ Kewinpol, nie trzeba nawet auta podnosić do góry. Wystarczy się położyć na ziemi i stuknąć młotkiem w dźwignię ręcznego aby odskoczyła. Znając życie będziesz miał zardzewiałą i przytartą ośkę na której jest zamocowana dźwignia ręcznego. Kompletne zregenerowanie ( czyli kupno nowych elementów) to wydatek maksymalnie 250zł za obie stron (oczywiście jeśli będziesz to naprawiał sam) i to z wymianą wszystkich gumek.