Znawcy Silnika golf 4 1.4 16 v Pomocy!!!
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Znawcy Silnika golf 4 1.4 16 v Pomocy!!!
Witam pacjentem jest golfik 2001 rok. Nie wiem od czego jest taki wężyk wychodzący pod obudową filtra powietrza obok bagnetu. Ma on długość z 20 cm.
Wychodzi tak jakby elektrozaworu. To z czego wychodzi to tak jak elektrozawór od LPG wygląda coś tego typu.
Drugi problem jest taki , jak sie nazywa cześć? Jest pod obudową filtra powietrza pomiędzy przepustnicą. Wchodzi tak jakby rurka w grubszą rurke i tam kropelkuje mi płyn chłodzący. Może ktoś podpowie co to jest i jak zaradzić?
Trzeci problem to nie wiem z czego leci olej albo z bagnetu albo z tej rurki co jest luzem o której mowa na początku bo jest na obudowie i tam dalej niżej obok odmy wilgotne i tłuste jak olej. Może ktoś wie czemu?
Dziękuje za wszelką pomocą . Jestem młodym jeszcze.
Wychodzi tak jakby elektrozaworu. To z czego wychodzi to tak jak elektrozawór od LPG wygląda coś tego typu.
Drugi problem jest taki , jak sie nazywa cześć? Jest pod obudową filtra powietrza pomiędzy przepustnicą. Wchodzi tak jakby rurka w grubszą rurke i tam kropelkuje mi płyn chłodzący. Może ktoś podpowie co to jest i jak zaradzić?
Trzeci problem to nie wiem z czego leci olej albo z bagnetu albo z tej rurki co jest luzem o której mowa na początku bo jest na obudowie i tam dalej niżej obok odmy wilgotne i tłuste jak olej. Może ktoś wie czemu?
Dziękuje za wszelką pomocą . Jestem młodym jeszcze.
-
- Gadatliwa bestia
Re: Znawcy Silnika golf 4 1.4 16 v Pomocy!!!
1.Podcisnienie z kolektora do regulatora cisnienia paliwa.Ma byc podlaczone - nie masz problemow z wolnymi obrotami?
2. Daj jakas fotke.
3.Moze byc z bagnetu - wystarczy, ze odma zamarzla i rzygnelo bagnetem olej.
2. Daj jakas fotke.
3.Moze byc z bagnetu - wystarczy, ze odma zamarzla i rzygnelo bagnetem olej.
VW Bora 1.9TDI 01' ASV+sprzedany.
VW Golf 4 1.4 99' LPG -sprzet zony
Seat Leon 1.6 16 05' LPG
Seat Leon 1.6 16 05' LPG
-
- Nowicjusz
Nie mam problemu z obrotami na benzynie na ssaniu około 1000 potem spada do 900 a na gazie 850 obr/min.
Ogólnie to nie wiem gdzie to podłączyć tą rurkę.
2. Mam zdjęcia ale nie wyraźne, bym musiał rozkręcać obudowę itd.Ogólnie rurki idą pomiędzy kolektorem a , pod i pomiedzy przepustnicą. Być może są to od gazu ,bo jest założony.
3.Wystarczy całą odme ściągnąć i przeczyścić? Czy jakieś odpowietrzenie skrzyni korbowej sie przyda.
Ogólnie to nie wiem gdzie to podłączyć tą rurkę.
2. Mam zdjęcia ale nie wyraźne, bym musiał rozkręcać obudowę itd.Ogólnie rurki idą pomiędzy kolektorem a , pod i pomiedzy przepustnicą. Być może są to od gazu ,bo jest założony.
3.Wystarczy całą odme ściągnąć i przeczyścić? Czy jakieś odpowietrzenie skrzyni korbowej sie przyda.
-
- Gadatliwa bestia
1.900 to za duzo ma - moj ma ok 750-780. Powinienes zlookac z boku kolektora wystajacy krociec fi4 i na niego to trza zalozyc lub bedzie kawalek wezyka gumowego wystawac a ten co jest jest kawalkiem plastikowym i ma wejsc w gumowy.Wiem ze tam malo widac , da rade to wymacac.
2. Wyglada ze podcieka z rurki od pompy wody do temostatu.
3.Co do odmy to nie wiem czy masz podgrzewacz i jaki typ odmy tam jest (daj fotke od gory to bedzie wiadomo), ale warto zdublowac odme chociazby tak jak tu pokazalem: viewtopic.php?f=142&t=620546&start=14 .
3.Co do odmy to nie wiem czy masz podgrzewacz i jaki typ odmy tam jest (daj fotke od gory to bedzie wiadomo), ale warto zdublowac odme chociazby tak jak tu pokazalem: viewtopic.php?f=142&t=620546&start=14 .
Seat Leon 1.6 16 05' LPG
Seat Leon 1.6 16 05' LPG
-
- Nowicjusz
A ta rurka wychodzi z fi4 naprzeciw bagnetu a drugą końcówkę gdzie włożyć?Maszan pisze: ↑śr sty 30, 2019 00:001.900 to za duzo ma - moj ma ok 750-780. Powinienes zlookac z boku kolektora wystajacy krociec fi4 i na niego to trza zalozyc lub bedzie kawalek wezyka gumowego wystawac a ten co jest jest kawalkiem plastikowym i ma wejsc w gumowy.Wiem ze tam malo widac , da rade to wymacac.
Odme mam zwykłą , rurka od filtra powietrza do separatora odrazu. Bez podgrzewacza.
Tutaj wiecej fotek do diagnozy wycieku
. Może wiecie ile by kosztowała taka naprawa?
Bo trzeba ściągnąć filtr powietrza, kolektor ssący, przepustnice i wtedy są te rurki. I naprawić wyciek.
Nie moge zdjęcia wstawić z telefonu. Wgrywa sie wszystko a nie pokazuje w poście a tak mam wyraźne
-
- Gadatliwa bestia
Tak to wyglada na kolektorze:
Czyli kolo map sensora szukaj.A regulator cisnienia paliwa jest na listwie wtryskowej zaraz przy wezach paliwowych.
Czyli kolo map sensora szukaj.A regulator cisnienia paliwa jest na listwie wtryskowej zaraz przy wezach paliwowych.
Seat Leon 1.6 16 05' LPG
Seat Leon 1.6 16 05' LPG
- luckyboy
- Gadatliwa bestia
- Silnik: BCA
Podciśnienie do mapsensora od LPG. Sterownik od LPG musi wiedzieć jakie jest obciążenie czyli podciśnienie.
-
- Nowicjusz