Golf 4 Variant OCEAN 2004r. Jaki moduł komfortu?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Golf 4 Variant OCEAN 2004r. Jaki moduł komfortu?
Witam. Jakiś czas temu padł mi moduł komfortu. Ten uszkodzony gdzieś mi zaginął a założyłem "na chwilę" jakiś inny. Chciał bym wrócić do takiego, jaki był oryginalny w związku z czym mam pytanie, czy nie wiecie jaki dokładnie moduł siedzi w moim modelu? Nie wiem,czy te informacje które podałem będą wystarczające. Był bym wdzięczny za pomoc.
Golf 4 Variant "ocean" 2004r. silnik 1.9 AXR TDI 101KM
Golf 4 Variant "ocean" 2004r. silnik 1.9 AXR TDI 101KM
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Re: Golf 4 Variant OCEAN 2004r. Jaki moduł komfortu?
najprawdopodobniej 1C0 959 799 B - elektryka szyb, luster i obsługa pilota...moduł na dwie wtyczki
Czy informacje odnośnie wyposażenia tzn."wlepka" z bagażnika przydała by się w celu ustalenia jaki to moduł?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
nie, jeśli w aucie było to co napisałem wyżej (szyby, lustra, pilot), to moduł też będzie taki jak napisałem
1CO jest bezapelacyjnie
tylko kwestia czy na jedną wtyczkę czy na dwie .
odpinając powinieneś pamiętać
na jedną wtyczkę jest 1C0 959 799 Q
a na dwie jak wspominał kolega Qto 1C0 959 799 B
Na pewno mam na dwie wtyczki. Ten który podłączyłem "na chwilę" też miał dwie wtyczki z tym że inny numer. Od samego początku sprawia mi problemy.
Żeby zamknąć auto muszę naciskać pilota kilka razy bo potrafi np tylnych drzwi nie zamknąć albo żeby otworzyć klapę bagażnika muszę czasami nawet pięć razy nacisnąć ,żeby zamek w klapie "puścił". To wszystko zaczęło się dziać po zmianie modułu.
Żeby zamknąć auto muszę naciskać pilota kilka razy bo potrafi np tylnych drzwi nie zamknąć albo żeby otworzyć klapę bagażnika muszę czasami nawet pięć razy nacisnąć ,żeby zamek w klapie "puścił". To wszystko zaczęło się dziać po zmianie modułu.
Rozumiem,że pod numerem 1C0..... itd. kryją się funkcje modułu , które to są zgodne z wyposażeniem auta miedzy innymi?
Na pewno mam na dwie wtyczki. Ten który podłączyłem "na chwilę" też miał dwie wtyczki z tym że inny numer. Od samego początku sprawia mi problemy.
...no mam 4x elekryka szyb, lusterka sterowane i grzane, domykanie szyb z pilota.
- Garrison
- Forum Master
- Auto: Leon 5F Xperience
- Silnik: CZCA
Mogłeś też zapodać moduł z HB 3d lub sedana, dlatego nie zamyka jak trzeba.
Sprawdź kodowanie komfortu , może masz selektywne otwieranie , że za pierwszym naciśnięciem otworzy ci tylko drzwi kierowcy a za drugim resztę .
Kiedyś ściągnąłem sobie taki czeski programik do zmiany ustawień modułu...coś tam chyba napieprzyłem bo mniej wiecej od tego czasu mam z tym problemy.