Czy mozna jakos temu przeciwdzialac, tzn. posmarowac szybki jakims specyfikiem, czy umyc je jakims specjalnym plynem??
[mkII] Zaparowanie szyb
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- MaSa_Golf
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
[mkII] Zaparowanie szyb
Uzywalem szukajki, ale wyswietlalo mi tylko tematy o parowaniu od srodka a mi chodzi o parowanie od zewnatrz. To znaczy np. rano wstaje szykuje sie do roboty, wychodze do golfika a tam szyby zaparowane od ZEWNATRZ, biore sciagaczke, sciagam pare z szyb, i jest ok, ale jest jedno ale... zanim wsiade do samochodu, zagrzeje swiece i odpale silnik to szyby sa znow z zewnatrz pokryte para
o ile przednia szyba to nie problem bo sa wycieraczki to boczne, tylne i lusterka sa zaparowane, i trzeba przejechac kilka km zeby je "przewialo" i para zeszla, wiec polowe drogi do pracy pokonuje troche na slepo 
Czy mozna jakos temu przeciwdzialac, tzn. posmarowac szybki jakims specyfikiem, czy umyc je jakims specjalnym plynem??
-
cycu767
- Ma gadane

- Auto: 2017 Golf MK 7.5 Highline Variant
- Silnik: CZDA
- Kontakt:
Soczek, mam podobnie... nawet po wytarciu ich wycieraczkami szybko pojawia sie "para" na szybach... ale tylko do momentu jak z dmuchawy zacznie leciec cieplejsze powietrze....
może jak zmienie płyn do spryskiwaczy zmienie... zobaczymy...
może jak zmienie płyn do spryskiwaczy zmienie... zobaczymy...
Ostatnio zmieniony pn paź 16, 2006 22:25 przez cycu767, łącznie zmieniany 1 raz.
- MaSa_Golf
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
Przednia szyba to nie problem bo mozna od czasu do czasu machnac wycieraczkami czy psiknac plynem, gorzej z lusterkami i reszta szyb 
Moj starszy jak mial jeszcze malacza, to mial sposob na parowanie od wewnatrz, raz 2-3 tygodnie przetarl szyby wewnatrz gabka lekko nasaczona.... szamponem do wlosow, i to naprawde dzialalo szyby praktycznie wcale sie nie parowaly, musze o wyprobowac w golfie, i od zewnatrz tak zrobic, moze to cos da, bo jazda na slepo do wiosny to mi sie jakos nie widzi :/
Moj starszy jak mial jeszcze malacza, to mial sposob na parowanie od wewnatrz, raz 2-3 tygodnie przetarl szyby wewnatrz gabka lekko nasaczona.... szamponem do wlosow, i to naprawde dzialalo szyby praktycznie wcale sie nie parowaly, musze o wyprobowac w golfie, i od zewnatrz tak zrobic, moze to cos da, bo jazda na slepo do wiosny to mi sie jakos nie widzi :/
- MaSa_Golf
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
To bylo ladnych pare lat temu i ojciec uzywal takiego najzwyklejszego szamponu, bez jakis specjalnych przeznaczen ze do takich czy takich wlosow
A szamponu uzywal naprawde minimalna ilosc ale w malaczu dzialalo
musze jutro dorwac gdzie staki najzwyklejszy szampon (kupi sie jeszcze gdzies taki zwykly??) dac odrpbinke na gabke i zobaczymy czy to cos da
- daaroo
- Forum Master

- Kontakt:
tez sie z tym spotkalem pare razy, ale UWAGA ... w czasie jazdy. Jade sobie spokojnie a w pewnym momencie nagle wszystkie szyby, lusterka paruja do zewnatrz. Z przednia szyba to nie problem ale z bocznymi i lusterkami ... 
Jakoc ciekawostke dodam ze dzieje sie to zawsze mniej wiecej na tym samym odcinku drogi. Nic sie na to nie poradzi
Jakoc ciekawostke dodam ze dzieje sie to zawsze mniej wiecej na tym samym odcinku drogi. Nic sie na to nie poradzi