Witam, ostatnimi czasy udało mi się kupić w moich okolicach Golfa 3 Cabrio w oryginalnej wersji GTI. W czym polega szkopuł? Ano w tym że silnik który się w nim znajduje to 2.0 16v. Teraz nasuwa się pytanie czy to swap? Dziwne jest to że golf był w 1 rękach od samego początku a co ciekawe został kupiony w salonie w Polsce. Obczytałem chyba większość stron z tematyką Cabrio GTI i wiem tyle że ten motor w nim nie występował bo najmocniejszą jednostką było 2.0 8v. Pytam was znawców tematu czy mieliście do czynienia z czymś takim, czy może być to wersja na jakiś kraj?
PS. Ciekawostką jest też to, że podając dowód rejestracyjny w obojętnie którym sklepie motoryzacyjnym, nie wyskakuje nic oprócz napisu "Volkswagen wersja luksusowa"
Dzisiaj także dostanę informacje od znajomego policjanta jaki czas auto było w PL i przedewszystkim od kiedy?
pozdrawiam i zapraszam do dyskusji bo jestem ciekaw
Golf Mk3 Cabrio GTI nietypowy?
Re: Golf Mk3 Cabrio GTI nietypowy?
Może mam niepełne informacje, ale o ile mi wiadomo, wersji Cabrio nie było w ofercie w polskiej sieci sprzedaży VW.
- Klaudek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Może na jakieś specjalne zamówienie sprowadzili. Ciekawe. Daj znać.
- bluesboxer
- Ma gadane
Pokaż zdjęcia auta, VIN i zdjęcie naklejki z bagażnika a wszystko Ci powiem
Jetta A1 Coupe 1.6d CR '81
Golf MK3 Variant 1.9 TDI 1Z Special '95
Golf MK3 Cabrio 1.6 AFT Classic Edition '96
A3 8l 1.6 AEH
A6 C5 limo 1.9 TDI AFN @145hp 320Nm
Golf MK3 Variant 1.9 TDI 1Z Special '95
Golf MK3 Cabrio 1.6 AFT Classic Edition '96
A3 8l 1.6 AEH