Witam. Golf 3 z czerwca 1994r. Silnik 2E. Problem jest następujący. Samochód zwyczajnie przestał odpalać. Tak po prostu. Po chwilowym kręceniu rozrusznikiem widać wyciek benzyny na łączeniu kolektora wydechowego ze złączem elastycznym. Oczywiście nadal nie odpala. Odłączyłem akumulator do ładowania. Po podłączeniu odpalił od strzała. Obroty równe. Wszystko ładnie pięknie jak być powinno. Po 30 sekundach gaśnie i nie odpala. Sytuacja z benzyną na łączeniu kolektora ze złączem powtarza się. Tak mogę codziennie. Odpali na około 30 sekund. Immo nie posiada. Jest tylko takie coś antykradzieżowe. Iskra jest, paliwo dostaje co widać po wycieku za kolektorem. Cewka, hall, świece itd są nowe.
Rozrząd w porządku. Wymieniłem nawet uszczelkę kolektora dolotowego. Co może być przyczyną?
Golf 3 2E 1994r odpala tylko na około 30 sekund.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Re: Golf 3 2E 1994r odpala tylko na około 30 sekund.
Witam. Dziś podłączyłem akumulator. Odpalił. Wyjechałem z garażu. Golf pracuje ładnie pięknie. Zamykam maskę i zgasł. Teraz znowu nie odpala. Czyli coś gdzieś nie łączy.
- Michu26
- Nowicjusz
- Auto: Lupo
- Silnik: AUQ
Zapewne tak, posprawdzaj złącza. Ale jak ma iskrę i paliwo to musi palić.
Witam. Awaria wynikła z całkiem innej strony. Ciężko odpala. Dymi. W spalinach czuć benzynę. Niskie cienienie oleju poprzez benzynę w oleju. Listwa wtryskowa do wymiany. Napiszę jak usunę awarię.