[TDI VP] Głośne piszczenie AXR
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
[TDI VP] Re: Głośne piszczenie AXR
Tylko że jest to chwilowa "naprawa". Napinacz już i pasek wymieniłem 2 razy w ciągu 3 miesięcy
- Garrison
- Forum Master
- Auto: Leon 5F Xperience
- Silnik: CZCA
Dlatego właśnie piszę o tym kole. Co innego jak się rozpada i ono hałasuje. Po tylu latach bicie ma na pewno, a to skraca żywotność reszty. Najlepszym rozwiązaniem jest wymiana wszystkich łożysk i rolek, jakie ten pasek obejmuje, ale nie każdy ma na zbyciu 600-900zł
Dotychczas zakładałeś pasek o takiej samej długości jak był pierwotnie, czy brałeś ciut krótszy?
Dotychczas zakładałeś pasek o takiej samej długości jak był pierwotnie, czy brałeś ciut krótszy?
-
- Mały gagatek
Szczerze nie zwracałem na to uwagi,zawsze jak kupowałem to wg marki i modelu
- Garrison
- Forum Master
- Auto: Leon 5F Xperience
- Silnik: CZCA
U mnie było tak, że wymieniłem wszystko poza kołem na wale i z uwagi na taką samą długość i zużycie koła, napinacz był od razu prawie na granicy swoich możliwości. Może w jakiś sposób zobrazuje to, że ten element też ma znaczenie
-
- Mały gagatek
A do AXR taki pasek dwustronny 6 pk czyli 6dpk dostanie się krótszy o te 2-3 mm. 5 mm to już może być problem z założeniem bo dobierałem u ojca w citroenie taki pasek 5pk to już był problem przy 3 mm różnicy.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to