[mk4] Wpadł trzpień zaworu podczas wymiany uszczelniaczy 1.6 16v azd.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Gadatliwa bestia
[mk4] Re: Wpadł trzpień zaworu podczas wymiany uszczelniaczy 1.6 16v azd.
No jak jest klima to musisz cala lape wspomagania,alternatora i klimy odkrecic zeby dostac sie do tej skrajnej nakretki.
VW Bora 1.9TDI 01' ASV+sprzedany.
VW Golf 4 1.4 99' LPG -sprzet zony
Seat Leon 1.6 16 05' LPG
Seat Leon 1.6 16 05' LPG
Jakby nie kombinować to i tak trzeba demontować prawie wszystko. Ciężko też będzie odkręcić te nakrętki od kolektora bo z pewnością są i przegrzane i skorodowane. Jeżeli bierze ci oleju tyle ile napisałeś to nie jest to wina uszczelniaczy a pierścieni zaworowych lub już zajeżdżonego silnika.
Jedna ta na boku mi została do odkręcenia. Spod miski mi też lało więc ją uszczelniłem. Chciałem wymienić te uszczelniacze i zobaczyć ile teraz by brał.
Witam dopiero dziś miałem czas więc jak kolega wyżej napisał odkręciłem kolektor wydechowy. Wziąłem długa pensete, endoskop w prowadnice i włożyłem trzpień na swoje miejsce. Dziękuję bardzo za poradę. Reszta wymiany uszczelniaczy bez problemu. Podjechalem tłokami do góry i wymiana na luzie. Nie chciałem od początku ruszać tłoków co bym nie musiał robić rozrządu, ale jednak lepiej wymienić przy okazji.
Pozdrawiam
Temat można zamknąć problem rozwiązany.
Witam dopiero dziś miałem czas więc jak kolega wyżej napisał odkręciłem kolektor wydechowy. Wziąłem długa pensete, endoskop w prowadnice i włożyłem trzpień na swoje miejsce. Dziękuję bardzo za poradę. Reszta wymiany uszczelniaczy bez problemu. Podjechalem tłokami do góry i wymiana na luzie. Nie chciałem od początku ruszać tłoków co bym nie musiał robić rozrządu, ale jednak lepiej wymienić przy okazji.
Pozdrawiam
Temat można zamknąć problem rozwiązany.
-
- Gadatliwa bestia
No i git .Napisz czy jakis efekt uzyskales na spalaniu oleju.
VW Bora 1.9TDI 01' ASV+sprzedany.
Seat Leon 1.6 16 05' LPG
Seat Leon 1.6 16 05' LPG
Dziś go dopiero złożyłem praca i dziecko. Po złożeniu kopci jeszcze bardziej. Także raczej to nic nie dało w moim przypadku.
Jednak rozrząd źle ustawiłem. Dam znać co i jak.
Jednak rozrząd źle ustawiłem. Dam znać co i jak.