mk4 - problem ze światłami drogowymi
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
mk4 - problem ze światłami drogowymi
Witajcie
Mam problem z reflektorami w golfie IV. światła mijania są bardzo dobre, dobrze ustawione reflektory. Po włączeniu świateł "długich" w zasadzie niewiele się zmienia - reflektory prawie wcale nie dają światła drogowego.
Odbłyśniki są czyste i niewypalone, założone nowe żarówki H1 philipsa, jeden reflektor Helli, drugi Valeo, napięcie na żarówkach prawidłowe, podczas świecenia długich światła mijania nie gasną.
Gdzie szukać przyczyny? Ktoś miał podobny problem? Nie znalazłem nic w szukajce
Mam problem z reflektorami w golfie IV. światła mijania są bardzo dobre, dobrze ustawione reflektory. Po włączeniu świateł "długich" w zasadzie niewiele się zmienia - reflektory prawie wcale nie dają światła drogowego.
Odbłyśniki są czyste i niewypalone, założone nowe żarówki H1 philipsa, jeden reflektor Helli, drugi Valeo, napięcie na żarówkach prawidłowe, podczas świecenia długich światła mijania nie gasną.
Gdzie szukać przyczyny? Ktoś miał podobny problem? Nie znalazłem nic w szukajce
Światła drogowe się zaświecają, efektu ich pracy tylko nie widać. Jakby padnięty był przekaźnik to by się nie włączyły.
[ Dodano: Sro Paź 11, 2006 9:54 pm ]
NIkt się z czyms takim nie spotkał? To może chociaż podpowiecie, jak jeszcze sprawdzić te światła. Jak sprawdzić, czy to wina reflektora nie mając jak go podmienić na sprawdzony?
Czy długie powinny świecić tak samo skośnie na dół jak mijania, czy też bardziej na prosto?
[ Dodano: Sro Paź 11, 2006 9:54 pm ]
NIkt się z czyms takim nie spotkał? To może chociaż podpowiecie, jak jeszcze sprawdzić te światła. Jak sprawdzić, czy to wina reflektora nie mając jak go podmienić na sprawdzony?
Czy długie powinny świecić tak samo skośnie na dół jak mijania, czy też bardziej na prosto?
- artur_golfiv
- Mały gagatek
swietliki :)
z tego co zauważyłem u siebie to długie świecą wyżej niż zwykłe, ja mam ksenony na zwykłych i podczas regulacji wysokości ruszają się tylko zwykłe. takie przynjmniej odnosze wrażenie jak się bawiłem
tak więc masz może tylko długie źle ustawione, albo jeszcze jedna moja głupia propozycja, sprawdź czy na długich nie masz zalożonych żarówek do zwykłych 

niemozliwe - ustawia się tylko krótkie a długie ponieważ są połączone na stałe i zgodnie z instrukcja ustawia się tylko mijania.artur_golfiv pisze:tak więc masz może tylko długie źle ustawione
dokładnie - bardziej prosto tj wyżej niz światłą mijania.Kysior pisze:Czy długie powinny świecić tak samo skośnie na dół jak mijania, czy też bardziej na prosto?
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
artur_golfiv:
Żarówki na 100% dobre, nie od mijania.
artur_golfiv i greg:
Ja mam wrażenie, że długie nie świecą mi prosto tylko opadają w dół. Ale jak to możliwe przy założeniu, że reflektory są orginalne?
Grzesiekk1982:
Nie wierzę, że ten typ tak ma, zauważ, że tylko my dwaj jak na razie się z tym borykamy.
A, jeszcze jedno: na stacji diagnostycznej na tablicy do ustawiania świateł drogowe wyglądają ok.
Żarówki na 100% dobre, nie od mijania.
artur_golfiv i greg:
Ja mam wrażenie, że długie nie świecą mi prosto tylko opadają w dół. Ale jak to możliwe przy założeniu, że reflektory są orginalne?
Grzesiekk1982:
Nie wierzę, że ten typ tak ma, zauważ, że tylko my dwaj jak na razie się z tym borykamy.
A, jeszcze jedno: na stacji diagnostycznej na tablicy do ustawiania świateł drogowe wyglądają ok.
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer