[mk7] Od czego jest ten mokry przewód?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Auto: Volkswagen Golf
[mk7] Od czego jest ten mokry przewód?
Witajcie.
Orientujecie się od czego jest ten wilgotny przewód na lewo od akumulatora? Odpowietrznik? Wysprzęglik?
Orientujecie się od czego jest ten wilgotny przewód na lewo od akumulatora? Odpowietrznik? Wysprzęglik?
-
- Nowicjusz
[mk7] Re: Od czego jest ten mokry przewód?
Rozumiem dzięki za odzew. Wg Ciebie, powodem tego wycieku jest uszczelnienie przewodu? Uszkodzenie calego mechanizmu?
- waski1
- _
- Auto: Passat B7
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
Golf IV - Silnik: CFGB
- Kontakt:
Ciężko powiedzieć skąd tam jest wilgotno. Umyj to zmywaczem do hamulców i obserwuj.
-
- Nowicjusz
Byłem w VW, mechanik to powąchał itd i oznajmił że to ni jest płyn hydrauliczny tylko olej. Nie ma pojęcia skąd się tam mógł wziąć, zatem wytarł to wszystko, odtłuścił i kazał obserwować do pierwszego ewentualnego wycieku.
W moim Golfie jest dokładnie to samo, identycznie to wygląda. W dodatku okolice za wężykiem (pod serwem hamulca) też uwalone tłustym brudem. Ostatnio postanowiłem spróbować to wyjaśnić w serwisie. Nie znaleźli przyczyny. Wyczyścili okolice siłownika sprzęgła, każą jeździć i przyjechać za kilka tygodni. Może będzie widać dokładnie miejsce wycieku.
Przejechałem autem kilkaset kilometrów i pojechałem do serwisu by spojrzeli pod spód. Podejrzenie padło na pompę wody, podobno to z niej cieknie i właśnie mi ją wymieniają. Zobaczymy czy to rzeczywiście to.