Kącik posiadaczy MK4
Moderator: VIP
Re: Kącik posiadaczy MK4
Siemano!
W kąciku mk3 stypa, a u Nas zawsze ktoś, coś, więc spytam mimo, że chodzi o mk3 itp.:
ktoś ma tutoriala (fotki z opisem / filmik) jak wymienić kostkę stacyjki w golfie III ?
Dobrze byłoby bez ściągacza:)
ew. które kable podłączyć do włącznika aby odpalić z przycisku mimo awarii kostki?
W kąciku mk3 stypa, a u Nas zawsze ktoś, coś, więc spytam mimo, że chodzi o mk3 itp.:
ktoś ma tutoriala (fotki z opisem / filmik) jak wymienić kostkę stacyjki w golfie III ?
Dobrze byłoby bez ściągacza:)
ew. które kable podłączyć do włącznika aby odpalić z przycisku mimo awarii kostki?
- sebekgolf
- Forumowy spamer :)
- Auto: Volvo S60 T6 R-Design, MK4 GT TDI i inne takie
Weź ty sobie chłopie kompa podepnij na zimnym silniku, włącz logowanie i się w drogę wybierz. Jedź normalnie i spokojnie. Jak już będziesz miał na VAG-u unormowaną temperaturę w okolicy tych 90 stopni, to go przebutuj i zobaczysz czy leci do góry czy nie. Tylko loguj od razu sobie kanał do sterownika silnika oraz drugi do wskazówki na zegarach. Może być tak, że w jakimś zakresie pokazuje błędne temperatury. Ja tak miałem że pomiędzy bodaj 75 a 82 stopni wskazanie spadało poniżej 0. Tyle że wtedy wywalało mi checka na zegarach od czasu do czasu bo było to na obwodzie do kompa a nie wskazówki. Później przejrzyj logi, czy nie ma gdzieś anomalii ( najprościej wrzucić pomiary do excela i zrobić wykres temperatury od czasu i od razu będzie widać, czy gdzies nie ma jakiejś szpilki w dół albo w górę). Jak wszystko będzie OK, to szukać dalej w termostatach i innych elementach osprzętu.
Tarpan 1,5 OHV -> Swap 1,4 dohc R.I.P -> Swap 1,6 DOHC R.I.P -> Swap 1,4 DOHC R.I.P ->Swap 1,8 DOHC R.I.P -> Swap 1,8+ DOHC -> Swap 1,8T +++ DOHC in progresssss
Pomagamy Domom Dziecka -> ZŁOMBOL '11/'12 /'14/'15/'16
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/
Pomagamy Domom Dziecka -> ZŁOMBOL '11/'12 /'14/'15/'16
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: Volkswagen Golf
Hej, kojarzy ktoś czy jest jakiś lakier zaprawkowy do felg, bo dzisiaj, ktoś przetarł mi jedną felgę montreal? Jakiej firmy polecacie olej do skrzyni biegów i ile go wchodzi do skrzyni 5 biegowej w 2.0 APK?
Zapraszam na mój kanał Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCNuJ25 ... cWH_n8QIjQ
Podjedź do mieszalni i dobiorą jakieś srebro na zaprawki.
Sprzedam nową półkę nad radio
-
- Gadatliwa bestia
Tak też zrobię z tym lakierem. A jaki olej polecacie i ile go wchodzi do skrzyni biegów?
Zapraszam na mój kanał Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCNuJ25 ... cWH_n8QIjQ
-
- Forum Master
Na stronie motula sobie dobierz. Będzie też opisane ile go potrzeba
Było: MK4 1.8 BIG TURBO 370KM i 470Nm
Jest: Passat B5.5 R32 TURBO 740KM i 790Nm
-
- Gadatliwa bestia
Teraz tak czytam opinie i nie wiem jakim cudem, ale niektórzy piszą, że po zmianie oleju w skrzyni biegów mają problemy z skrzynią. Teraz się zastanawiam czy wymieniać ten olej czy lepiej go nie tykać.
-
- Forum Master
Taaa. Też takie historie słyszałem że po wymianie oleju skrzynia zmarła. Wymieniłem olej w skrzyni którą wkladalem pod 1.8T i żyje i ma się dobrze. Olej mój mechanik zalecił zmieniać co 100k przelotu.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
jak się wleje zły olej, to może się tak przydarzyć...ja dla pewności olej do skrzyni kupuję w ASO
Jestem na etapie składania tapicerek drzwi bo od dwóch lat mam z nimi straszny bałagan...i nie wiem co zrobić z rygielkami. Wygrzebałem trzy komplety...jeden to chyba przedlift, drugi polift a trzeci jakiś chińczyk - nie mam pojęcia. Podpowiedzcie które byście pakowali ...wszystkie dekory mam r32
Jestem na etapie składania tapicerek drzwi bo od dwóch lat mam z nimi straszny bałagan...i nie wiem co zrobić z rygielkami. Wygrzebałem trzy komplety...jeden to chyba przedlift, drugi polift a trzeci jakiś chińczyk - nie mam pojęcia. Podpowiedzcie które byście pakowali ...wszystkie dekory mam r32
- Qto
- _
- Kontakt:
miałem je długi czas...drażni mnie, że to chińczyk ...ale, że jakoś pasują, to chyba przy nich zostanę. Może ktoś zna coś ori, co by pasowało do dekorów z eRki?
-
- Forum Master
ja bym ładował ten środkowy. nie ma co tracić głowy i świrować, to tylko rygielki....
- Qto
- _
- Kontakt:
z jednej strony tylko rygielki...z drugiej strony ludzie zastanawiają się w jaki kolor psiknąć sanki czy wahacze, którym co chwila napierdziela się o ziemię