[inny] Jak uruchomić alarm Proxima/Cyclop
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[inny] Jak uruchomić alarm Proxima/Cyclop
Mam problem z alarmem Proxima/Cyclop w samochodzie który kupiłem tydzień temu. Dwa tygodnie przed sprzedażą poprzednia właścicielka wyjęła akumulator z racji mrozów i włożyła go dopiero w dniu sprzedaży. Alarm wgl nie reaguje na pilota. W pilocie nowe baterie. Po odłączeniu i podłączeniu zasilania raz mignie kontrolka i to jedyna "oznaka życia". Na papierach napisane że to alarm Proxima, na centralce naklejka Cyclop. Próbowałem wygooglowanego sposobu kodowania Proximy (5 razy szybko włączyć i wyłączyć zapłon, po czym alarm powinien przejść w tryb kodowania), bez skutku, wgl w taki tryb nie wchodzi. Alarm zamontowano w 1999r w Felicii. Do dnia wyjęcia Aku działał bez problemu (co potwierdzają nieużywane wgl wkładki zamków, "stoją"). Wie ktoś jak to uruchomić?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
VW Jetta MK2 1,8
[inny] Re: Jak uruchomić alarm Proxima/Cyclop
Prawdopodobnie rozkodowały się piloty. Tutaj jest porada jak je zakodować do pamięci sterownika. www.elektroda.pl/rtvforum/topic1000638.html
- Mavrick
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
[inny] Re: Jak uruchomić alarm Proxima/Cyclop
Wyglada jak anakonda. Zobacz czy na plytce centralki masz guzik. Jezeli nie to kodowanie trzeba zrobic przy uzyciu przycisku antynapadu.