Problem podczas jazdy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Problem podczas jazdy
NIech Ci powie ile bierze za wyjęcie/włożenie skrzyni (ile będzie kosztować zrobienie 'luzem'). No i ile w tym za tajle a ile za robotę. Nie powinien Ci robić łaski.
Co do skrzyni jest jeszcze jedna opcja, poszukać skrzyni nie 'nitowanej'. Np. w moim przypadku posypana CHD z 2.0 8V nie była opłacalna naprawa (1600zł, posypane wszystko co się dało) - kupiłem identyczną ale nie zajechaną bo sobie pyrkała w Vento 1.8 90KM. Dałem do przejrzenia skrzyniarzowi - wymienił 1 łożysko, dał olej, poskładał i skasował za wszystko 200. Przekładka we własnym zakresie.
W Twoim przypadku kupowanie identycznej oczywiście mija się z celem bo piszą że wszstkie te skrzynie w 1.4 i 1.6 były ciulnięte nitami:
DUU, DUS, DUW, DUV, ERT.
Przy czym informacje się często powtarzają że ERT po 2003 roku są niby na śrubach.
Ale może i poszukać z czego innego podejdzie? W motorkach 2.0 nie było tych problemów również w mk4.
Co do skrzyni jest jeszcze jedna opcja, poszukać skrzyni nie 'nitowanej'. Np. w moim przypadku posypana CHD z 2.0 8V nie była opłacalna naprawa (1600zł, posypane wszystko co się dało) - kupiłem identyczną ale nie zajechaną bo sobie pyrkała w Vento 1.8 90KM. Dałem do przejrzenia skrzyniarzowi - wymienił 1 łożysko, dał olej, poskładał i skasował za wszystko 200. Przekładka we własnym zakresie.
W Twoim przypadku kupowanie identycznej oczywiście mija się z celem bo piszą że wszstkie te skrzynie w 1.4 i 1.6 były ciulnięte nitami:
DUU, DUS, DUW, DUV, ERT.
Przy czym informacje się często powtarzają że ERT po 2003 roku są niby na śrubach.
Ale może i poszukać z czego innego podejdzie? W motorkach 2.0 nie było tych problemów również w mk4.
___
-
- Mały gagatek
- Auto: bmw
- Silnik: AKL
- Kontakt:
Problem podczas jazdy
Inital skrzynia juz sie remontuje i podobno ma zastąpić nity śrubami. Ale mam nadzieje ze nie poleci w kulki i nie założy nitów ale ja nie sprawdze tego. Mechanik powiedzial ze odsyła skrzynie do kogoś i skrzynie robi za 1000 zl bo wie co sie w nich psuje. No a 400 mechanikowi co do mechanika zdjęcie i włożenie skrzyni mysle ze weźnie 300 i tam olej jakiś. I suma sumą wyjdzie 1400zl
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Problem podczas jazdy
Teraz tak nie wiem czy to to ale.cos mowił o igłach w skrzyni czy to te nity???
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Re: Problem podczas jazdy
Odświerze temacik, auto po naprawie skrzynia ,,bez awaryjna,, podobno. Ale od pewnego czasu podczas jazdy też coś dzwoni tylko ciszej i nie ważne czy z wcisniętym gazem czy nie. Oczywiście po wciśnięciu sprzęgła ustaje to. Mechanik twierdzi teraz że to sprzęgło. Tak pomyślałem inna skrzynia no i w skrzyni jest olej wiec nie powinno to dzwonic. Co o tym myślicie? Na dodatek np na 3 biegi gdy auto jedzie wolno słychać takie tarcie takie ,,suche,, czy oni sprzęgło źle mogli skręcić??
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Oby bo nie chce słyszeć o skrzyni juz , bo jeździć sie jeździ ale martwie sie o te dzwięki
Auto na podnośnik i posłuchaj czy podczas uruchomionego silnika i zapiętego biegu dochodzi stamtąd ten dźwięk.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Tak zrobie akurat musze podnieść auto bo mi osłone silnika wydarło podczas zimy bo auto jest niskie i musze założyć bo boje sie o miske olejową i żeby syf tam nie wpadał nigdzie.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
A to może być to łożysko gdy auto sie zatrzymuje i obroty silnika zaczynają być nie równe przez chwile lub rzadko ale auto zgaśnie poprostu?
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
To kolejny problem heh, tak jak u góry po wciśnięciu sprzęgła obroty falują czasem dochodzi do zgaśnięcia auta, ale przypomniałem sobie o pewnej rzeczy a mianowicie podczas dodawania gazu auto nie zbiera się odrazu tylko tak jakby coś go dusiło(dajesz gazu i czuj reakcje po ok 1-2 sekundach) nie ważne czy to zimny czy ciepły silnik
Problem ze świecami? Co prawda wymieniałem je z.półtora roku temu ale bardzo dużo km robie.
Problem ze świecami? Co prawda wymieniałem je z.półtora roku temu ale bardzo dużo km robie.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Wszystko jest ok, podpiołem pod komputer auto i wyskoczył błąd związany z czujnikiem.halla został usunięty i jest ok z obrotami jak cos .